Ecologia abordata prin prisma credintei

  0
  274
  Ecologia abordata prin prisma credintei
  Ecologia abordata prin prisma credintei

  Ecologia abordata prin prisma credintei
  Ecologia abordata prin prisma credintei

  Asociatia ecologica Petro Aqua si Primaria municipiului Petrosani lanseaza vineri proiectul ce poarta titlul „Respectand Creatia, respecti Creatorul„, avand ca scop promovarea unui nou concept de viata intr-un mediu curat sensibilizand constiinta civica a celor implicati prin forme cultural religioase.

  „Proiectul isi propune abordarea problemelor ecologice dintr-o perspectiva crestina implicand in principal generatia tanara. Proiectul consta in organizarea unui seminar si lansarea unui concurs la care sunt invitati elevi de la scolile si liceele din Petrosani”, declara Imre Szuhanek, presedinte Petro Aqua.

  La acest proiect participa mai multi tineri din scolile generale, care, la final castiga o excursie la schitul din Straja.

  „Ne-am gandit la copiii de scoala primara pe care i-am invitat sa faca un desen si scurte poezii ori compuneri literare pe care sa le expuna in cadrul simpozionului. Concursul consta in formarea de echipe de cate 2 elevi, unul dintre ei va realiza o pictura/ desen cu tema propusa, iar celalalt va compune un eseu/poezie care trebuie sa descrie mesajul exprimat in desen/pictura”, spune Daniela Onofre, membru Petro Aqua.

  Ideea de a aborda ecologia din perspectiva crestina implica constientizarea tinerilor natura este o creatie divina, pe care orice om are menirea sa o respecte.

  „Este nevoie sa educam in spirit crestin tineretul. Spiritul acesta implica o relatie armonioasa cu mediul in care ne desfasuram activitatea. Nu avem pretentia ca dupa un astfel de seminar sa rezolvam problemele legate de mediu dar incercam sa educam caractere astfel incat tinerii sa aiba constiinta faptului ca este nevoie sa respecte Creatia Creatorului” , mai spune Gabriel Parlea, preot.

  Concursul intre tineri are loc vineri la sediul Companiei Huilei din Petrosani, iar castigatorii vor primii premii in bani, dar si o excursie la schitul din Straja.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.