Ecologia – Masca pentru sectele religioase

0
358

Probabil ca sunteti constienti despre folosirea ecologiei ca masca pentru afacerile necurate ale unor mari bogatasi. Stiati ca ecologia poate deveni masca pentru o secta religioasa? Ei bine aflati ca acest lucru este posibil. Am avut o astfel de experienta cat se poate de neplacuta acum cativa ani. In urmatoarele randuri va voi prezenta cazul cat se poate de amanuntit.
secte religioase
Totul a inceput in orasul Moreni. Colaboram cu micutul club al copiilor din oras. Multumita cunostintelor mele destul de bune de limba engleza, am fost recrutat pentru o tabara care se vroia a fi cu scop ecologist. Oferta cat se poate de tentanta era greu de refuzat. Masca ecologica consta inclusiv in numele, prelucrat, al localitatii in care era organizata tabara: Be-Clean (original Beclean).

Zis si facut. Am creat un grup de patru reprezentanti ai clubului copiilor din Moreni si am pornit spre Beclean. Dupa 500 de kilometri parcursi cu trenul am ajuns intr-un oras cat se poate de frumos si plin de vegetatie, vegetatie care merita sa fie protejata. La fel si raul pe care teoretic venisem sa-l ecologizam.

In prima faza am fost cazati si mai apoi am fost condusi spre festivitatea de incepere a taberei. Am observat o comunitate cat se poate de unita si trei biserici care nu pareau sa fie in rit ortodox. Niciunul dintre cele doua elemente nu au reusit sa ne trezeasca in minte vreun impuls. Eram inca copii (16 ani) si totusi era un peisaj straniu chiar si pentru noi.

Ajunsi la festivitate am inteles ca intreg orasul era „crestinat” in rit penticostal. Sub masca taberei cu scop ecologic acesti sectanti americani atrageau spre recrutare noi enoriasi. Se pare ca au avut succes chiar daca noi, cei patru morenari, am plecat in urmatoarea ora de la vederea acestui lucru.

Din pacate faptul ca am plecat nu a fost trecut cu vederea de penticostali. Ei au inceput sa ne caute si au ajuns sa vina inapoi la Moreni. Intr-un final am scapat de ei. Insa tot raul spre bine : dupa ceva timp am organizat o ecologizare a Cricovului, rau care traverseaza orasul Moreni, facand o curatare a gunoaielor depozitate pe malurile acestuia. Am incercat in felul acesta sa dam un exemplu de ecologizare adevarata nu ecologizare mincinoasa.

Nu lasati dorinta arzatoare de a face un bine naturii si mediului sa va atraga spre lucruri urate. Constientizati totul pentru ca nu cumva actiunile voastre ecologice sa se intoarca impotriva voastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.