Ecologisti acuzati de trafic de influenta

Primarul comunei Stejaru sustine ca o organizatie de mediu a primit “spagi” pentru a contesta un proiect. Presedintele ONG-ului Eco-pontica respinge acuzatia de trafic de influenta venita din partea primarului Dumitru Enache.
montarea turbinelor eoliene
Conform unui parteneriat intre Consiliul Local Stejaru si SC Ecoenergia SRL, pe teritoriul comunei ar fi urmat sa se realizeze un parc eolian cu 22 de turbine, proiect care ar fi adus comunitatii locale aproximativ 100.000 de euro.

In luna octombrie s-a obtinut autorizatia de mediu, insa, ulterior, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a anulat autorizatia acordata de Agentia locala Tulcea.

“Cei de la Eco-pontica au facut niste afirmatii false referitoare la dezbaterea publica ce a avut loc la Stejaru si se pare ca ANPM a cerut APM Tulcea sa anuleze acordul de mediu.

Sunt zvonuri ca exista interese -sus- ca aceste centrale eoliene sa fie mutate catre nord-vestul a tarii si se pare ca e mana unor directori unguri.

Nu este normal ca o institutie a statului sa asculte de niste ONG-uri platite din fonduri venite de la unguri, asa cum se vorbeste pe aici”, afirma Dumitru Enache.

La randul sau, presedintele Eco-pontica, Florin Palade, respinge acuzatiile primarului. “Noi nu suntem impotriva unor astfel de investitii, dar cerem sa se respecte toti pasii legali.

Mai mult, noi consideram ca studiile de impact realizate in zonele respective sunt incorecte, sumare, gresite, fara sa se enumere toate speciile, pentru ca pana la urma este vorba de arii protejate”, a declarat Palade.

Dosar la DNA

Aceeasi organizatie a cerut retragerea acordurilor de mediu pentru mai multe cariere si parcuri eoliene din judet si a fost reclamata la Parchetul Tulcea de o firma constanteana, care acuza Eco-pontica de presiuni si de trafic de influenta.

Administratorul reclamant a declarat ca pentru a nu i se pune bete in roate la deschiderea unei cariere in judetul Tulcea ar fi trebuit sa-l “multumeasca” pe reprezentantul Eco-pontica cu suma de 100.000 de euro. Dosarul a ajuns intre timp la DNA Constanta.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente