Ecologistii din Bistrita-Nasaud se pregatesc de protest pentru raurile din judet

Ecologistii din Bistrita-Nasaud se pregatesc de protest pentru raurile din judet

Pescarii, ONG-urile si ecologistii din Bistrita-Nasaud se pregatesc de protest. Acestia sunt hotarati sa iasa in strada la sfarsitul acestei luni, in semn de nemultumire fata de modul in care arata raurile din judet. Organizatorii asteapta la manifest mii de persoane.
Dupa luni de zile in care au incercat sa sensibilizeze autoritatile cu privire la starea jalnica in care se afla malurile si albiile raurilor din judet, fara niciun succes, asociatiile de pescari, ONG-urile si ecologistii au decis sa puna piciorul in prag. Organizatorii s-au saturat sa priveasca cum nimeni nu ia nicio masura ca sa protejeze mediul inconjurator, mai ales acum, cand debitele apelor foarte scazute, ar facilita actiunile de ecologizare.

„Noi, societatea civila trebuie sa impingem de la spate autoritatile care au obligatia sa protejeze mediul inconjurator in momentul in care acestea nu isi fac datoria si sunt mai mult decorative. Protestul este organizat de catre 4 asociatii de pescari, de ONG-urile Tasuleasa si Ruralis, dar am invitat si alte ONG-uri din judetele vecine si de ecologistii bistriteni”, a declarat Marius Balan, unul dintre organizatori.

Protestul care va avea loc pe 27 ianuarie in fata Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, nu este primul organizat de pescari si ecologisti. In 7 decembrie, anul trecut, acestia au organizat o astfel de manifestare pasnica care a avut loc la Centrul Cultural Municipal din Bistrita.

Chiar daca autoritatile responsabile de protectia mediului au fost chemate sa participe, niciuna nu a dat curs invitatiei. Cei preocupati de protectia mediului au fost ignorati de fiecare data de catre institutiile cu responsabilitati in acest domeniu.

De mentionat este faptul ca in Bistrita-Nasaud sunt legitimati 5.000 de pescari. Cei care au pus la cale actiunea de protest sunt hotarati sa mearga si mai departe si sa sesizeze forurile europene vizavi de aceasta problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *