Ecologistii – tinte ambulante pentru atacuri cu fum de diesel.

Ecologistii – tinte ambulante pentru atacuri cu fum de diesel.
Ecologistii – tinte ambulante pentru atacuri cu fum de diesel.

Biciclistii si soferii de masini ecologice precum Toyota Prius au devenit tintele preferate ale soferilor care au pus pe strazi batalia politica dintre iubitorii de verde si cei care traiesc dupa expresia americana „there is no replacement for displacement”. Detalii despre aceasta tendinta ingrijoratoare, in continuare.

In vreme ce intreaga lume incearca sa devina din ce in ce mai ecologica, dupa secole de distrugere intentionata (sau nu) a naturii, exista cateva grupuri de oameni care nu isi vor schimba niciodata mentalitatea. Ei au existat dintotdeauna, dar acum se pare ca au decis sa lupte cu armele proprii impotriva celor care incearca sa faca un impact cat mai mic asupra mediului in care traiesc.

Astfel, a luat nastere un nou fenomen, al carui reprezentanti au un singur scop: sa umple de fum de diesel pe toti cei care refuza sa aiba aceleasi pareri ca ei. Iar tintele sunt toti biciclistii si soferii de masini ecologice precum Toyota Prius.

Dar, asa cum se explica intr-un material publicat de Slate, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. De fapt, acesti indivizi, care isi modifica pick-up-urile lor imense pentru a produce o cantitate imensa de fum cu costuri care incep de la doar 500 de dolari americani, au ceva de impartit cu administratia Obama, care a impus limite de emisii din ce in ce mai mici de-a lungul timpului.

Miscarea Rolling Coal nu este noua, dar acum fumul nu mai e indreptat in sus, ci catre pietoni

„Intalnesc foarte multi oameni carora nu le place Obama deloc”, a declarat un reprezentat al unui magazin din statul american Wisconsin care vinde ceea ce se numeste „stacks” – adica modificarile necesare pentru a scoate o mare de fum. „Daca imi pun un singur stack pe masina mea – asta e modalitatea mea de a le arata degetul mijlociu. Vrei aer curat si o urma de carbon minuscula? Pai, du-te dracului”, a mai spus vanzatorul pentru Slate. Si, spre bucuria lor, Politia nu le poate face nimic, fiindca modificarile sunt legale.

Oricat de mari iubitori ai cailor-putere am fi, nu putem decat sa privim cu foarte mult scepticism actiunile celor care isi spun „roll coalers” si sa speram ca aceasta nebunie antiecologica nu va ajunge si in Romania.

Iata si cateva videoclipuri care documenteaza lupta antiecologie:

Tu ce crezi: sunt indreptatiti reprezentantii fenomenului Rolling Coal sa arunce cu fum in fata oamenilor doar pentru ca merg cu bicicleta sau conduc o Toyota Prius?

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente