Ecologizare si sport

  0
  571
  Ecologizare si sport

  Ecologizare si sport
  Gradinita cu Program Prelungit Nr. 1 „Licurici” din Falticeni a derulat, joi, 26 mai, mai multe activitati in cadrul unor proiecte educationale.

  In cadrul proiectului „Ecogradinita”, un grup de prescolari, insotiti de cadrele didactice coordonatoare Elena Ciubotariu si Ana Loredana Bubutanu, au strans timp de o ora deseurile din parcul situat in vecinatatea Primariei Falticeni.

  In timp ce micutii adunau hartiile, pachetele de tigari, paharele de cafea si alte deseuri aruncate prin iarba, cativa elevi de liceu continuau sa arunce pe jos cojile de seminte pe care le consumau, „la pachet” cu nelipsita tigara din pauza mare.

  Dupa tentativa de ecologizare a parcului, prescolarii de la „Licurici” au participat la Scoala Nr. 1 „Alexandru Ioan Cuza”, la o noua activitate in cadrul programului national „Kalokagathia”, de stimulare a interesului pentru educatie fizica si sport in randul copiilor prescolari si al scolarilor mici.

  Scopul programului national „Kalokagathia” este de stimulare a prescolarilor si a scolarilor mici pentru a desfasura activitati de miscare si sporturi pe masura propriilor posibilitati fizice si insusirea unor norme de comportament care incurajeaza o relationare sociala pozitiva, care promoveaza strategii pozitive de depasire a conflictelor si care dezvolta respectul de sine.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.