Economie la punga

Taxarea cu 0,2 lei pe bucata a pungilor din plastic distribuite gratuit de catre retaileri va duce la o crestere a cheltuielilor pentru cumparaturi pe termen scurt, dar va genera pe termen mediu si lung o scadere a costurilor comerciantilor, potrivit Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.
economie la punga
„Taxarea pungilor din plastic, desi va scumpi consumul, nu va duce la o diminuare a vanzarilor. Pe termen mediu si lung, insa, ecotaxa ar putea conduce la economii de cost pentru retaileri”, a declarat, ieri, secretarul general al AMRCR, Adrian Manolache, la o conferinta pe teme de retail.
Guvernul a decis in aceasta toamna taxarea pungilor din plastic cu 0,2 lei pe bucata, suma care va fi perceputa de la firmele care introduc pe piata astfel de ambalaje.
Potrivit lui Manolache pungile din plastic sunt daunatoare mediului inconjurator. Astfel, numai in Romania se folosesc anual 90 de milioane de litri de petrol pentru producerea a circa cinci miliarde de pungi din plastic. Alternativa cum-paratorilor de la plata eco-taxei va fi utilizarea de pungi din materiale biodegradabile sau a celor refolosibile, a adaugat Adrian Manolache, precizeaza Mediafax.

Sursa: Ziua

Articolul precedent„Ignatul” cainilor
Articolul următorUn diesel, masina eco a anului

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente