In viitor, 7.000 de locuri de cazare in sapte ministatiuni ecoturistice in masivul Leaota. Viitoarele statiuni se vor dezvolta in zona masivului Leaota, unde acum exista doar o cabana – Cabana Leaota. Autoritatile judetene au ganduri marete in ceea ce priveste dezvoltarea turismului in masivul Leaota. In aceasta zona, in viitor, Consiliul Judetean Dambovita, impreuna cu judetele vecine – Arges si Brasov, doreste sa puna bazele a sapte ministatiuni ecoturistice, unde localnicii sa isi poata valorifica produsele traditionale. Acest proiect de viitor, care acum se afla la stadiu de schite, a fost facut public cu prilejul vizitei in judetul Dambovita a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism, Razvan Filipescu: “Pe partea de investitii, am discutat despre proiectele din statiunea montana, despre oportunitatile realizarii unei statiuni de schi si ma bucura faptul ca sunteti printre putinele destinatii care au un imens potential in ceea ce priveste realizarea unui produs turistic integrat.
Aveti sansa sa realizati o zona turistica ce sa incorporeze toate formele de turism si sa se ridice la standardele pe care cu totii ni le dorim”, a spus seful ANT, Razvan Filipescu. Aceasta investitie se ridica la valoarea de 350 de milioane de euro si are ca scop crearea a sapte ministatiuni turistice in zona Leaota, plecand de la cabana Leaota. Daca proiectul se va pune in practica, si nu ramane doar la stadiul de schite, in zona Leaota ar lua fiinta sapte mi-nistatiuni ecoturistice: trei pe teritoriul judetului Arges si patru pe teritoriul judetului Dambovita: Statiunea Leaota (1.450 metri), Statiunea Ratei (1.650 metri), Statiunea Sutila (1.500 metri), plus statiunea de baza Leaota si trei in zona Dragoslavele, judetul Arges: Mitarca – 1.600 metri, Cumparata – 1.750 metri si Tancava – 1.700 metri. Se vor crea 7.000 de locuri de cazare, hoteluri si pensiuni, 18 kilometri de partii olimpice naturale, partie pentru bob si patinoare artificiale: “Este intocmit de mai multa vreme un studiu de fezabilitate. Ar implica o colaborare intre judetul Dambovita si judetul Arges. Speram sa obtinem finantare pe exercitiul 2014-2020, tot din fonduri europene, prin Programul Operational Regional. Lucrul acesta este deja discutat cu Arges, dar, ca sa fiu exact, noi am discutat cu toate judetele din jur, pentru ca vor avea prioritate la finantare proiecte integrate, care rezolva problemele mai multor judete. Au un impact regional”, a declarat Adrian Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean. Totodata, produsele din gospodariile localnicilor, pe o distanta de 15 kilometri, vor fi cumparate prin asociatii, de catre cei care vor lucra acolo. Autoritatile din Brasov ar fi si ele interesate de acest proiect, pentru ca vor o legatura rutiera intre Leaota si Moeciu de Sus. Accesul se poate face dinspre Autostrada A1, prin judetul Arges, si o parte, prin comuna Runcu.
Valoarea proiectului pe infrastructura este de 150 de milioane de euro, iar pe suprastructura, aproximativ 200 de milioane de euro. Proiectul a fost discutat inca din anul 2000, insa nu s-a mai intamplat nimic de atunci.