BERD analizeaza un imprumut de 96,6 milioane de euro pentru un parc eolian in Tulcea

 BERD analizeaza un imprumut de 96,6 milioane de euro pentru un parc eolian in Tulcea
BERD analizeaza un imprumut de 96,6 milioane de euro pentru un parc eolian in Tulcea

Compania Land Power este controlata de grupul rus Lukoil si ERG Renew din Italia

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unui imprumut sindicalizat de pana la 96,6 milioane de euro companiei Land Power, controlata de grupul rus Lukoil si ERG Renew din Italia, pentru construirea unui parc eolian de 84 de MW in judetul Tulcea.
Cele 42 de turbine eoliene prevazute in proiect ar urma sa fie instalate in localitatile Dorobantu, Topolog si Casimcea din judetul Tulcea, se arata intr-un comunicat al BERD.

Costul total al proiectului este de 137,9 milioane de euro.

Land Power este o companie cu raspundere limitata inregistrata in Romania, detinuta integral de Lukerg Renew GmbH, companie din Austria care are ca obiect de activitate dezvoltarea de proiecte de energie regenerabila.

Lukerg este o companie mixta (participatii egale) a Lukoil-Ecoenergo, parte a grupului rus Lukoil, si compania italiana ERG Renew.
Lukerg Renew a cumparat anul trecut proiectul de 84 de MW de la compania italiana Inergia. Compania a anuntat inca de la sfarsitul anului trecut ca discuta cu BERD o finantare pentru constructia parcului eolian.

In mod normal, BERD participa la imprumuturile sindicalizate de tipul celui analizat pentru land Power cu 35% din finantarea analizata.
Restul sumei este asigurata prin sindicalizarea catre banci. Bancile care participa la mecanismul de finantare beneficiaza de statutul de creditor preferential al BERD.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente