Remus Cernea (PV): Ne opunem exploatarii gazelor de sist; sunt convins ca vom stopa aceste proiecte

Protest impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica
Remus Cernea (PV): Ne opunem exploatarii gazelor de sist; sunt convins ca vom stopa aceste proiecte
Remus Cernea (PV): Ne opunem exploatarii gazelor de sist; sunt convins ca vom stopa aceste proiecte

Liderul Partidului Verde, deputatul Remus Cernea, l-a criticat, duminica, pe presedintele Traian Basescu, pe tema exploatarii gazelor de sist. ”In curand isi va termina mandatul si se va putea angaja in SUA, la una din exploatarile de acolo. In SUA sunt numeroase exploatari a gazelor de sist, cred ca presedintele se va simti foarte bine la o sonda in zona aceea. Numai ca trebuie spus ca gazele de sist produc mult mai multe emisii de bioxid de carbon decat exploatarile gazelor standard, iar impactul asupra mediului este mult mai mare in cazul exploatarii gazelor de sist. Noi, Verzii, ne vom opune, si sunt convins ca prin mobilizarea societatii civile, a cetatenilor, a comunitatilor vizate de perimetrele de exploatare, vom reusi stoparea acestor proiecte”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Remus Cernea.

El a mai spus ca exista mai multe zone importante pentru romani, precum Vama Veche sau Costinesti, care ar putea sa fie afectate de exploatarea gazelor de sist.

”Milioane de romani sunt legati afectiv de aceste zone si nu vor fi lasate camioanele sa treaca pe acolo, nu pot fi lasate astfel de zone sa fie distruse, iar turismul ar fi puternic afectat. Romania nu are nevoie de gaze de sist, alte tari au nevoie, de aceea se doreste exploatarea gazelor de sist in Romania”, a mentionat Remus Cernea.

Presedintele Traian Basescu a declarat pe 6 iunie ca el ar spune „da” gazelor de sist, intrucat pentru o natiune este preferabila independenta energetica.

„In ceea ce priveste gazele de sist, in primul rand, nu stim daca avem aceasta resursa, ea trebuie prospectata. Dar, nu sunt in masura sa va spun cat de mari sunt riscurile. Ce va pot spune ca om politic, daca ar fi in mana mea decizia – insa, pana imi voi termina mandatul nu vom sti ce resurse avem, decizia se va lua dupa ce imi termin eu mandatul -, intre oarecare riscuri, pentru ca si extractia titeiului avea riscuri, si independenta energetica raspunsul meu ar fi: da gazelor de sist”, a spus Basescu, la o intalnire cu sustinatorii paginii sale de Facebook, intrebat cu privire la gazele de sist ca o alternativa pentru resursele energetice ale Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *