Adunarea Generala a ONU: Ecoturismul este cheia pentru eradicarea saraciei

  0
  487
  Adunarea Generală a ONU: Ecoturismul este cheia pentru eradicarea sărăciei
  Adunarea Generala a ONU: Ecoturismul este cheia pentru eradicarea saraciei

  O rezolutie care recunoaste ecoturismul ca element-cheie in lupta impotriva saraciei, protectiei mediului si promovarea dezvoltarii durabile a fost adoptata de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite pe data de 21 decembrie 2012.

  Intr-o confirmare semnificativa a turismului ca instrument de promovare a dezvoltarii durabile, Adunarea Generala a ONU a adoptat in unanimitate o rezolutie in care subliniaza rolul ecoturismului in lupta impotriva saraciei si protectia mediului.

  Rezolutia, intitulata, „Promovarea ecoturismului pentru eradicarea saraciei si protectiei mediului”, invita statele membre ale ONU sa adopte politici care sa promoveze ecoturismul pentru a genera venituri si pentru a crearea de locuri de munca.

  De asemenea, recunoaste ca „ecoturismul creeaza oportunitati semnificative pentru protectia durabila a biodiversitatii si a ariilor naturale prin incurajarea comunitatilor locale si indigene din tarile gazda sa pastreze si sa respecte patrimoniul natural si cultural”.

  „OMT saluta adoptarea acestei rezolutii privind importanta ecoturismului”, a declarat secretarul general UNWTO, Taleb Rifai.

  Rezolutia incurajeaza statele membre sa promoveze investitiile in ecoturism, in conformitate cu legislatia lor nationala, inclusiv crearea de intreprinderi mici si mijlocii, prin promovarea cooperativelor si facilitarea accesului la finantare prin intermediul serviciilor financiare, inclusiv cum ar fi initiativele de microcredite pentru comunitatile sarace, locale si indigene.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.