EcoWeb, primul site din Romania pentru educatie ecologica

Ministerul Mediului a lansat proiectul EcoWeb, unde se pot gasi materiale educationale ecologice, destinate atat elevilor cat si publicului larg.EcoWeb

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely a participat joi, 22 aprilie 2010, la evenimentul de lansare a Proiectului EcoWeb, realizat de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) impreuna cu Ambasada SUA si Corpul Pacii Romania.

“Vreau sa felicit pe toti cei care au conceput Programul si au dat astfel o sansa de a avea un site interactiv pentru mediu. Educatia este o investitie pe termen mediu si lung iar tinerii sunt cei mai importanti pentru ca ei si profesorii lor pot veni cu idei si actiuni noi pentru protejarea mediului. Nu manualele sunt cele mai importante ci actiunile pe care profesorii le fac in scoala pentru a demonstra importanta pastrarii unui mediu curat. In acest sens, Ministerul Mediului si Padurilor impreuna cu REC si Ministerul Educatiei lucreaza la programul intitulat Green Package care va introduce masuri concrete de protectia mediului in scoli”, a anuntat ministrul Laszlo Borbely.

De asemenea, ministrul Mediului si Padurilor a informat ca ministerul pe care il conduce are un parteneriat cu un ONG prin ce are ca scop promovarea colectarii selective in scoli, oferindu-se prin intermediul Fondului pentru Mediu sprijinul financiar. “Vom oferi unui numar mare de scoli aparate de compactare a PET-urilor pentru a stimula astfel copiii sa recicleze aceste materiale. Asemenea actiuni sunt benefice pentru a constientiza cat de important este sa gandesti ecologic inca de la varste fragede”.

“Este foarte important sa ne recunoastem impactul pe care il avem asupra mediului si avem o obligatie reala sa protejam natura. Mediul nu are granite, nu are implicatii politice dar ne afecteaza pe toti”, a mentionat directorul Corpul Pacii Romania, Sheila Crowley.

Proiectul EcoWeb are trei obiective principale si anume: crearea unui website accesibil publicului, cu materiale educationale despre mediu, evidentierea contributiilor diferitelor persoane sau organizatii implicate in procesul de educatie ecologica si crearea unei retele de comunicare si colaborare intre organizatiile non-guvernamentale, scoli si autoritatile publice.

Website-ul creat in cadrul acestui proiect este disponibil pentru public si poate fi vizualizat la adresa: www.ecoweb.anpm.ro. Baza de date cu planuri de lectii si alte materiale utile in educatia pentru mediu va fi permanent imbunatatita. Modul in care cei interesati pot contribui cu materialele lor la completarea bazei de date este mentionat in sectiunea “Implica-te in ECOWEB” de pe site.

Proiectul EcoWeb este finantat de Agentia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internationala (USAID) prin programul “Small Project Assistance” coordonat de Corpul Pacii Romania. Proiectul este co-finantat si implementat de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente