Edilii Capitalei dau 100.000 de euro pentru pregatirea voluntarilor in caz de dezastre

  0
  263
  Edilii Capitalei dau 100.000 de euro pentru pregatirea voluntarilor in caz de dezastre
  Edilii Capitalei dau 100.000 de euro pentru pregatirea voluntarilor in caz de dezastre

  Primaria Capitalei va plati 419.000 de lei (circa 100.000 de euro) firmei SC. Smart Telecom Consulting, pe un studiu de fezabilitate pentru intemeierea, scolarizarea si dotarea unui corp de voluntari care sa intervina in situatii de urgenta, inclusiv la cutremure, incendii si accidente chimice.

  Studiul se va concentra pe identificarea celor mai bune solutii folosite de catre autoritatile locale din lume pentru „crearea si dezvoltarea formatiunilor de voluntari, incadrarea, dotarea si utilizarea acestora in folosul comunitatii”, se arata in caietul de sarcini.

  Corpul de Voluntari al Municipiului Bucuresti va trebui sa indeplineasca mai multe cerinte, printre care: sa conduca, in toata Capitala, activitatea de prevenire pentru toate riscurile identificate, sa fie operational in cazul producerii dezastrelor, sa participe si sa indeplineasca misiunile specifice la organizarea si executarea activitatilor de anuntare, alarmare, evacuare, decontaminare, refacere si descarcerare.

  In acelasi studiu va fi realizata o inventariere a riscurilor specifice Capitalei, pe baza Planului de Analiza si Acoperire al Riscurilor. Vor fi identificate astfel riscurile cele mai frecvente la nivelul municipiului si zonele cele mai vulnerabile, incluzand si elementele de infrastructura critica.

  Elaborarea studiului de fezabilitate se va face in termen de un an de la data atribuirii contractului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.