Verde pentru Biciclete a impodobit bradul de Craciun

  0
  280
  Concursuri ecologice la Peninsula
  Concursuri ecologice la Peninsula

  Verde pentru Biciclete a impodobit bradul de CraciunBradul „Verde pentru Biciclete” a fost impodobit in Piata Victoriei din Timisoara. Sambata, de la ora 17, timisorenii sunt asteptati in centru sa pedalze si sa ilumineze instalatiile din brad. Pomul artificial de Craciun, inalt de cinci metri, reprezinta felul in care biciclistii au ales sa le ureze timisorenilor sarbatori fericite!
  Sambata de la ora 11, cativa voluntari din echipa „Verde pentru Biciclete”, care promoveaza mersul pe bicicleta, precum si membri ai Clubului Sportiv Gratzu s-au adunat pe Corso, in apropiere de Teatrul National din Timisoara, cu beteala, globuri multe si instalatii, pentru a impodobi bradul. Actiunea de sambata este o continuare a celei derulate anul trecut in Piata Victoriei, in perioada 20-24 decembrie. „Iluminarea ecologica a Bradului de Craciun completeaza ideea promovata de Verde pentru Biciclete, potrivit careia bicicleta poate constitui o alternativa economica si non-poluanta de transport in Timisoara, dar si de furnizare ecologica a energiei”, spune Gratian Bolog, unul dintre organizatori.

  Sambata de la ora 17, dupa lasarea intunericului, timisorenii sunt asteptati sa pedaleze pe doua biciclete conectate la generatoare, producand astfel energie electrica si iluminand bradul, in mod ecologic, spun organizatorii.

  „Scopul nostru este acela de a suscita interesul nebiciclistilor fata de acest potential mijloc de transport, dar si schimbarea atitudinii celorlalti participanti la trafic fata de biciclisti, precum si de a starni dorinta de a lua parte la evenimentele -Verde pentru Biciclete- prin atragerea unei atitudini pozitive fata de mersul pe bicicleta si incurajarea timisorenilor de a adopta bicicleta ca mijloc de transport prin oras, precum si de a transforma sarbatorile de iarna in sarbatori ECO si pline de miscare”, a completat Gratian Bolog, presedintele Clubului Sportiv Gratzu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.