Efectele schimbarilor climatice: 100 de milioane oameni vor muri pana in 2030, iar economia va fi zdruncinata la nivel mondial

Efectele schimbarilor climatice: 100 de milioane oameni vor muri pana in 2030, iar economia va fi zdruncinata la nivel mondial

Schimbarile climatice ar putea ucide 100 de milioane de oameni pana in urmatorii 20 de ani si risca sa decimeze cresterea economica, se arata intr-un raport comandat de 20 de guverne din lume, potrivit Reuters.

“Mai mult de 100 de milioane de oameni vor muri si cresterea economica la nivel mondial va scadea cu 3,2% din PIB pana in 2030, daca omenirea nu reuseste sa faca fata acestor schimbari ale climei”, potrivit documentului amintit.

De asemenea, raportul mai arata ca “mai mult de 90% dintre decese se vor inregistra in tarile in curs de dezvoltare, iar acest impact asupra oamenilor si al economiei se va resimti cu precadere in 184 de tari, in perioada 2010-2030”.

Tot in urma modificarilor climei, la nivel mondial, s-a inregistrat o scadere cu 1,6% a produsului intern brut (PIB), ceea ce inseamna o reducere cu circa 1.200 de miliarde dolari pe an.

Totodata, raportul mai atentioneaza ca “pierderile s-ar putea dubla, ajungand astfel la 3,2% din PIB-ul mondial pana in 2030, in situatia in care temperaturile globale vor creste”.

Mai mult, pentru fiecare crestere a temperaturii cu numai un grad Celsius, o tara saraca poate risca o crestere economica in scadere cu 1,3 puncte procentuale.

Modificarile vremii vor avea un impact si asupra marilor puteri ale lumii.

“Nici cele mai mari si rapide economii care se afla in curs de dezvoltare nu vor scapa neatinse. Statele Unite si China se pot confrunta cu o reducere de 2,1% a PIB-ului pana in anul 2030, in timp ce India risca o scadere cu 5%”, mai precizeaza raportul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente