Electricitate generata de caldura corpului

Oamenii de stiinta germani de la Fraunhofer Institute au descoperit o modalitate de a alimenta circuitele electronice cu electricitate generata de caldura naturala a corpului uman.

body-heat-electricity-small.jpgCercetatorii de la Fraunhofer Institute, cei care printre altele au inventat MP3-ul, au realizat noi circuite electronice capabile sa foloseasca caldura corpului omenesc pentru a genera electricitate.

Primele aplicatii ale acestei tehnologii sunt in echipamentele medicale, cele care monitorizeaza bataile inimii, presiunea sangelui, temperatura, rata pulsului sau a respiratiei, fiecare dintre acestea avand nevoie de propriul alimentator si rezultand intr-un hatis de cabluri pe langa paturile din spitale. Aceste echipamente ar putea functiona in viitor cu electricitate extrasa din caldura corpului pacientului, datele monitorizate fiind trimise prin radio catre o statie centrala a spitalului.

Tehnologia se bazeaza pe principiul generatoarelor termoelectrice (TEG), care extrag energie electrica din diferentele de temperatura dintre un mediu mai cald si unul mai rece. Diferenta de temperatura dintre corpul uman si mediul inconjurator este de doar cateva grade, care produce doar ceva in jurul a 200 de milivolti. In mod normal, aceasta tensiune nu este suficienta pentru a alimenta un device tipic, care necesita 1-2 volti.

Citeste articolul Electricitate generata deElecElectricitate generata de caldura corpuluitricitate generata de caldura corpului caldura corpului integral in Blitz

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente