Desi apa de la robinet respecta parametrii stabiliti de normativele in vigoare, consumata zilnic, timp indelungat, ea poate produce probleme grave de sanatate
– Opinia ii apartine reputatului profesor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare
– In Capitala, apa contine cantitati insemnate de aluminiu si clor
– Aluminiul poate determina, in timp, aparitia bolii Alzheimer
– Clorul afecteaza glanda tiroida
– In Ploiesti, apa de la robinet contine multi azotati, ceea ce o face foarte dura
– Azotatii, in timp, se pot transforma in substante cancerigene
– In Iasi, cantitatea de clor din apa depaseste chiar si limitele prevazute de lege
– In Timisoara, apa contine mult clor si aluminiu
– Pe cale de consecinta, singura apa recomandata pentru consum este cea imbuteliata
– Chiar daca apa pe care o consuma e departe de ce ar trebui sa fie, locuitorii din Bucuresti si Iasi se pot considera norocosi
– Buletinele de analiza a calitatii apei difera in functie de firma distribuitoare, astfel incat monitorizarea este una departe de a fi perfecta
S-a spus de multe ori ca apa de la robinet nu este chiar buna de baut. Am auzit cu totii povestile cu nisipul, viermii sau rugina din „apa potabila”. Am vrut sa vedem si noi cat de buna de baut este apa de la robinet. Asa ca am luat buletinele de analiza a calitatii apei din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Ploiesti si i le-am dat, spre analiza, profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.