Elevii craioveni, implicati in proiectul “Cartea Recordurilor Verzi”

Elevii craioveni, implicati in proiectul “Cartea Recordurilor Verzi”
Elevii craioveni, implicati in proiectul “Cartea Recordurilor Verzi”

“Cartea Recordurilor Verzi” este cel de al saselea proiect al Programului National “Alfabetizarea ecologica a populatie” care se desfasoara in perioada martie-septembrie 2013. Prin acest proiect se urmareste obtinerea de performante, cooperare in vederea rezolvarii problemelor de mediu si disponibilitate de a accepta responsabilitati pentru a face schimbari reale in viata scolara.

Programul este derulat de Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Ministerul Educatiei, reprezentantii Agentiei de Mediu si Muzeul Olteniei. «Nevoia unei noi strategii ce vizeaza educatia viitorului cetatean, privind comportamentele, deprinderile elementare si, mai ales, atitudinile, acceptarea unei schimbari reale, implicarea directa, creativa si eficienta a scolii, grija pentru mediu, respectarea unor reguli si, de ce nu, idei pentru o legislatie in beneficiul naturii, sunt doar cateva considerente de ordin valoric care au convins ca trebuie continuat Programul National „Alfabetizarea ecologica a populatiei”, intr-o forma creativa si convingatoare pentru societatea in care traim», precizeaza organizatorii proiectului “Cartea Recordurilor Verzi”.

Problemele de mediu pe care scolile le-au identificat in cele 5 proiecte ale Programului, pe care chiar le-au rezolvat la nivel local, asumandu-si rolul de voluntari, vor avea efecte asupra mediului, asupra estetizarii spatiilor din unitatile scolare si asupra comunitatii locale. Blogul „Vorbedeverde” sta marturie pentru cei ce doresc sa cunoasca beneficiile acestui program.

Alte obiective ale proiectului „Cartea Recordurilor Verzi”sunt: cooperare in vederea rezolvarii problemelor de mediu si disponibilitate de a accepta responsabilitati pentru a face schimbari reale in viata scolara, capatand calitati de invingatori in lupta cu deseurile, cu mentalitatile, dar permanent cu speranta reusitei colective.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente