Elevii deveni au testat Laboratorul Verde al Reciclarii

Elevii deveni au testat Laboratorul Verde al Reciclarii

Au invatat sa colecteze selectiv deseurile printr-o experienta multimedia

Un laborator mobil ce poarta cu sine proiecte educationale inovative in ceea ce priveste reciclarea selectiva a deseurilor si ambalajelor, a poposit ieri la elevii de la Liceul de Muzica si Arte Plastice „Sigismund Toduta” si Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva.

Peste 130 de elevi au testat Laboratorul Verde

Cei peste 130 de elevi de clasa a III-a ce au avut prilejul de a vizita interiorul laboratorului, au avut parte de o experienta didactica interactiva care i-a initiat in universul colectarii selective si al reciclarii deseurilor de ambalaje.

Educatie eco si pentru acasa

In Laboratorul Verde al Reciclarii care este de fapt un autocar modificat si adaptat pentru mintile curioase si inventive ale copiilor, cei mici au avut parte de o experienta multimedia completa. Procesul de colectare selectiva l-au invatat printr-un joc de echipa pe tablete PC, prin vizionarea unei animatii pe tema colectarii selective si a unui spot didactic in ceea ce priveste reciclarea de ambalaje. Actiunea menita sa le stimuleze interesul fata de mediu, are de asemenea, si rolul de a-i educa sa aplice cele invatate atat la scoala, cat si acasa. „Implicarea cadrelor didactice si a parintilor este o componenta esentiala a acestui proiect, intrucat acestia au un rol deosebit de important in educarea si responsabilizarea celor mici. Organizatorii incurajeaza mentorii copiilor sa exerseze colectarea selectiva atat la scoala, cat si acasa, ca un prim pas pentru protejarea mediului”, spuneMaria Pepine, account executive al proiectului.

Laboratorul Verde al Reciclarii, „produsul” unui proiect demarat de Eco-Rom Ambalaje, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) si cu Ministerul Mediului si Padurilor, se afla momentan in plin turneu prin tara, Devafiind orasul cu numarul 22, dintr-un total de 25, in care va ajunge caravana proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *