Iarna grea si pentru animalele salbatice.Tone de cereale distribuite pe fondurile de vanatoare din zona Lugojului

Iarna grea si pentru animalele salbatice.Tone de cereale distribuite pe fondurile de vanatoare din zona Lugojului

Tone de porumb, grau, dar si cantitati impresionante de fan si lucerna, au ajuns pe fondurile de vanatoare din zona Lugojului.
Atat pe fondurile apartinand Clubului Lugoj al Asociatie Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Timis, cat si pe fondurile de vanatoare particulare, a fost distribuita hrana suplimentara. Administratorii fondurilor au dispus sa fie duse spre hranitori cantitati importante de cereale, pentru ca animalele sa treaca mai usor peste iarna. Zapada mare si gerul creeaza mari probleme animalelor, cei mai afectati fiind iepurii, dar si capriorii, care gasesc cu greu hrana in aceste conditii climaterice. Nici fazanii nu o duc mai bine.

Reprezentantii AJVPS Timis sustin ca fiecare vanator este obligat atat moral, cat si de lege, sa duca hrana in padure sau pe terenurile unde se intalnesc animale salbatice sau fazani. Paznicii de vanatoare sustin ca zapada mare si gerul incurajeaza braconajul, astfel ca actiunile de control se vor intensifica in aceasta perioada, pentru limitarea actiunilor ilegale. Capturarea sau uciderea pasarilor, dar si a animalelor, fara autorizatie de vanatoare, se pedepseste cu ani grei de inchisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *