Elevii din 12 licee “aerisesc” Bucurestiul

Pentru multi, hartia si plasticul devin deseuri. Pentru stilista Adina Buzatu si pentru liceenii din 12 scoli bucurestene, sunt materiale de creatie. Ce a iesit: 54 de costume din materiale reciclabile care au transmis un mesaj clar locuitorilor Capitalei: daca nu ne schimbam stilul de viata, ne sufocam in “griul” orasului.

Actiunea, realizata de Asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21, a avut loc saptamana trecuta la Muzeul Municipiului Bucuresti, in cea de-a doua parte a campaniei “Aeriseste Bucurestiul!”

Joi s-a deschis si o expozitie cu 150 de fotografii, marturii ale unui oras “eco”, dar si imagini care surprind zonele “gri” ale Capitalei, sufocata de aglomeratia de masini, constructii care uratesc peisajul, gunoaie care troneaza pe strada sau pe spatii verzi, dupa cum o descriu initiatorii campaniei.
Expozitia “Eco-itinerarii prin Bucuresti” poate fi vazuta pana pe 2 noiembrie, la Muzeul Municipiului Bucuresti, in zona Universitate.

Calitatea vietii in Bucuresti depinde de noi toti

Acesta a fost mesajul pe care tinerii au vrut sa il transmita rezidentilor orasului, potrivit Ninei Cugler, presedinte executiv al asociatiei Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21.

“Calitatea vietii noastre depinde de noi toti, de atitudinea pe care o adoptam fata de mediu; noi tinerii dorim un mediu mai curat, mai putin poluat, mai aerisit. Iar aerisirea Bucurestiului este posibila numai prin schimbarea atitudinii locuitorilor sai”, a spus aceasta, iar cuvintele i-au fost intarite de invitatul special al evenimentului, Oystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei in Romania.

“Mediul nu este ceva din jurul tau, ci este ceva din interiorul tau: in Norvegia educatia privind mediul incepe de la varste fragede, iar copiii invata ca mediul nu reprezinta doar un spatiu ce ii inconjoara in mod pasiv, ci o realitate de care trebuie sa se ingrijeasca in mod activ”, a precizat acesta.

Cele mai reusite fotografii si costume au fost premiate in cadrul evenimentului. Premiul special la costume a fost obtinut de Diana Constantin de la Liceul Teoretic Constantin Brancoveanu, iar la categoria fotografie au fost obtinute doua premii speciale: Cristina Popescu de la Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu si Ionut Vladu de la Colegiul Tehnic Media.

Campania “Aeriseste Bucurestiul!” a pornit in iunie si isi propune informarea si cresterea gradului de responsabilizare a locuitorilor Capitalei fata de problemele de mediu ale Bucurestiului. Ea face parte din proiectul “Intarirea guvernarii de mediu din Bucuresti”, coordonat de asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Askim – Norvegia si Inspectoratul Scolar al Muncipiului Bucuresti.

Articolul precedentAlbinele bat computerele
Articolul următorRENEXPO South-East Europe

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente