Elevii din Bustuchin au invatat cum sa devina antreprenori in Tabara din Tara lui Andrei

Elevii din Bustuchin au înv??at cum s? devin? antreprenori în Tab?ra din ?ara lui Andrei
Elevii din Bustuchin au invatat cum sa devina antreprenori in Tabara din Tara lui Andrei
Elevii din Bustuchin au invatat cum sa devina antreprenori in Tabara din Tara lui Andrei

Elevii din Bustuchin au invatat cum sa devina antreprenori in Tabara din Tara lui Andrei. Echipa „Morarii Norocosi” formata din elevi ai liceului din Bustuchin s-a aflat printre cele 14 finaliste in competitia de proiecte Scoala lui Andrei, competitie ce le-a oferit ocazia sa participe la cea de-a 7-a editie a Taberei din Tara lui Andrei. Astfel, timp de 6 zile, elevii invata in cadrul atelierelor nonformale si jocurilor din sfera antreprenoriala cum sa devina antreprenorii de maine.

„Scoala lui Andrei” este un proiect de responsabilitate sociala OMV Petrom care si-a propus sa sustina sistemul educational din Romania. In cei 6 ani de tabara au participat 3.000 de elevi si 200 de cadre didactice. Cadrele didactice coordonatoare devin antreprenori prin diploma acreditata de catre Autoritatea Nationala de Calificari. Scoala lui Andrei se adreseaza elevilor si cadrelor didactice din ciclurile de invatamant primare si gimnaziale. OMV Petrom ofera premii totale in valoare de 100.000 euro pentru implementarea proiectelor castigatoare, precum si sisteme multimedia pentru scolile castigatoare. De asemenea, ca recompensa pentru munca depusa in competitie, cele 14 echipe finaliste participa in Tabara din Tara lui Andrei. Aici elevii si profesorii invata prin joc si joaca ce inseamna sa implementezi cu succes o afacere. „Am dezvoltat jocuri de care sa se tot loveasca in viata de zi cu zi. Spre exemplu, cand va mai juca Monopoly, copilul isi va aminti ca a invatat despre profit, jocul cu bomboanele il va duce cu gandul inspre marketing si tot asa”, povesteste unul dintre trainerii taberei, Robert lancu. Cadrele didactice coordonatoare participa la cursuri in domeniul antreprenorial, acreditate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si primesc consultanta pentru dezvoltarea proiectului selectat. Tabara din Tara lui Andrei s-a desfasurat la Bran in perioada 6 iulie – 9 august. Aici 400 de elevi si profesorii lor au invatat sa construiasca si sa administreze un parc de distractii.

Copiii au vizitat un parc de distractii din Brasov pentru a invata cum sa-si construiasca propriile parcuri. Apoi cei mici construiesc machetele parcurilor, au cumparat materialele necesare folosind o moneda de schimb speciala, numita “Andreii”. De asemenea au invatat notiuni precum cheltuieli, investitii aducatoare de venit, pierdere, profit dar si detalii legate de marketing si comunicare. In cele din urma, parcurile au fost deschise publicului. „Punem si in 2014 accentul pe educatia antreprenoriala in cadrul programului nostru, dupa ce anul trecut am punctat o premiera cu aceasta abordare. Rezultatele au fost pe masura: ideile mari ale celor mici au fost puse in aplicare si astfel au luat nastere, in comunitatile Petrom, proiecte sustenabile care contribuie la dezvoltarea locala”, declara Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom. Proiectul care le-a adus participarea in Tabara din Tara lui Andrei echipei „Morarii norocosi” se numeste „Moara cu noroc” si isi propune dotarea atelierelor scolii. „Atelierele liceului nostru, atat de necesare pentru practica elevilor sunt dotate necorespunzator. Dotarea este atat de saraca incat pe viitor va duce la imposibilitatea realizarii orelor de practica asa cum isi doresc cei implicati”, spune Irinel Spiridon, initiatorul proiectului si profesor la Liceul Tehnologic Bustuchin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *