Diplome si cadouri pentru elevii ecologisti

Diplome si cadouri pentru elevii ecologisti
Diplome si cadouri pentru elevii ecologisti

Aproximativ 40 de elevi baimareni, din cadrul a 13 unitati scolare, au fost premiati pentru interesul aratat mediului. Festivitatea, organizata ieri, 23 aprilie, a marcat “Ziua Pamantului” si s-a derulat in sala Europa, din cadrul Primariei Baia Mare, unde edilul Catalin Chereches a inmanat diplome si cadouri tinerilor. 

Premiantii sunt inscrisi in cadrul concursului „Pamantul prin Ochi de copil“, care e coordonat de Garda Ecologica a Primariei Baia Mare si care se va finaliza in data de 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Pana atunci, insa, primarul municipiului a tinut sa le multumeasca tinerilor ecologisti si sa-i asigure de sprijinul sau in toate actiunile viitoare, dedicate mediului.

Pentru mine si pentru municipiul Baia Mare este importanta orice actiune, orice initiativa cu privire la protectia mediului, cu privire la modul in care ne indreptam privirea spre ceea ce inseamna natura. E important modul in care ne gandim la comunitatea noastra si la dezvoltarea durabila a comunitatii noastre. Vom fi parteneri intotdeauna la orice fel de actiune care vizeaza un mediu mai sanatos, un oras mai curat, un oras mai putin poluat. Si, va rog pe voi, pe cei tineri, sa-mi dati o mana de ajutor in a-i educa si pe cei care nu intotdeauana stiu sa respecte natura“, a aratatprimarul Chereches. 

Prezent la eveniment, comisarul sef al Garzii de Mediu Maramures, Ioan Stempel, a apreciat ca municipiul Baia Mare nu a fost niciodata atat de curat si nepoluat cum e acum. El a subliniat implicarea autoritatilor locale, dar si pe cea a micilor ecologisti. „In ultimii ani se vede ca in oras s-a intamplat ceva. E mai frumos, mai curat, iar din punctul de vedere al mediului este mult mai placut si mai sanatos sa traim. Haideti impreuna sa-l facem sa devina un etalon al ceea ce inseamna Oras Verde“, a spus comisarul sef.

La actiunea de ieri, cei de 39 de participanti de la concursul „Pamantul prin ochi de copil“ si-au prezentat lucrarile inscrise in competitie, dar, in acelasi timp, au profitat de intalnire pentru a evidentia campaniile pe care le deruleaza pentru constientizarea celor din jur cu privire la importanta mediului inconjurator.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente