Elevii, initiati in combaterea poluarii mediului

Elevii, initiati in combaterea poluarii mediului

Asociatia Salvatorilor Speciali si Montani Mures au implementat la nivel de judet, proiectul “Educatia si constientizarea tineretului din judetul Mures privind protectia mediului”. Proiectul este finantat din fonduri pentru mediu si atrage atentia elevilor cu faptul ca “dupa ce ai taiat ultimul copac, ai otravit ultimul rau si ai ucis ultimul peste, probabil vei realiza ca banii nu se pot manca.”

Sa vorbim despre… poluarea mediului!

Implementat la Gimnaziul “Al. Ioan Cuza” din Targu-Mures, initiativa Salvatorilor Speciali s-a bucurat de succes, elevii fiind interesati si cooperand la cerintele organizatrilor de proiect. “Proiectul urmareste combaterea poluarii mediului inconjurator. Cei de la Asociatia Salvatorilor Speciali si Montani Mures, au implementat proiectul in cadrul scolii noastre, prin prezentarea la clasele a VIII-a a unui Power Point, despre poluarea mediului, pe toate planurile: aer, apa, sol. Fiind salvamontisti, le-au prezentat modalitati de salvare a unui accidentat in cazul unei catarari pe munte”, a declarat Ramona Ungvari, coordonator de programe si proiecte educative, in cadrul Gimnaziului “Al. Ioan Cuza” din Targu-Mures.

Sanse pentru elevi

Dupa implinirea varstei de 18 ani, elevilor le se ofera posibilitatea de a se inscrie la astfel de cursuri si dupa doi ani de voluntariat, au dreptul de a deveni angajati ai asociatiei, in cazul in care sunt selectati in acest sens. “Elevii au fost intrebati foarte multe lucruri si au fost foarte activi. Este un proiect foarte frumos, care este implementat la nivelul judetului Mures. Pe baza unor brosuri, elevii isi completeaza formularele si, prin tragere la sorti, trei sau patru persoane vor merge intr-o excursie finantata de asociatie”, a adaugat Ramona Ungvari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente