Elevii promoveaza patrimoniul UNESCO

Elevii promoveaza patrimoniul UNESCO
Elevii promoveaza patrimoniul UNESCO

Trei unitati de invatamant din zona rurala a Romanului – Valeni, Pildesti si Secuieni – sunt implicate intr-un proiect interjudetean intitulat “Obiective din patrimoniul mondial UNESCO”.

Proiectul isi propune dezvoltarea interesului elevilor pentru cunoasterea patrimoniului national, european si mondial UNESCO si formarea unei atitudini pozitive de promovare si protejare a patrimoniului umanitatii. In proiect sunt implicate opt scoli si licee din judetele Botosani, Iasi, Maramures si Neamt. “In acest proiect au fost implicati 200 de elevi si 30 de cadre didactice care, pe parcursul derularii lui, vor desfasura activitati privind cunoasterea patrimoniului umanitatii. Totodata, prin intermediul acestor activitati, elevii nostri isi dezvolta potentialul creativ si abilitatile de lucru in echipa, utilizand mijloacele TIC, precum si conexiuni interdisciplinare”, a sus profesoara Gabriela Macsim, directorul Scolii Gimnaziale din comuna Valeni.

In cadrul proiectului, elevii trebuie sa desfasoare o serie de activitati. “O activitate comuna pentru toate unitatile de invatamant implicate in proiect o constituie cunoasterea obiectivelor din patrimoniul national si mondial UNESCO si realizarea unui material in power point in care acestea vor fi prezentate. Apoi, fiecare scoala isi alege sa promoveze un obiectiv national UNESCO, iar elevii vor realiza singuri desene cu obiectivul ales”, a precizat profesoara Despina Pica, directorul Scolii Gimnaziale din satul Pildesti, comuna Cordun.

Proiectul ofera posibilitatea unor schimburi de impresii intre elevi si cadre didactice privind impactul activitatilor desfasurate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente