Elevii Scolii din Paulesti lucreaza la proiectul „Impreuna pentru un viitor verde!”

  0
  368
  Elevii Scolii din Paulesti lucreaza la proiectul "Impreuna pentru un viitor verde!"
  Elevii Scolii din Paulesti lucreaza la proiectul "Impreuna pentru un viitor verde!"

  Ieri au vizitat Complexul pentru educatie ecologica din incinta „Casei verzi”
  In incinta „Casei verzi” a Complexului pentru educatie ecologica Satu Mare s-a desfasurat ieri o etapa din cadrul proiectului „Impreuna pentru un viitor verde!”, initiat de Scoala din Paulesti.
  Este vorba despre un concurs national de creatii plastice si literare inclus in calendarul activitatilor educative nationale – 2011. Coordonatorii proiectului sunt profesorii Mariana Chilintan, directoare, Octavian Hajer, director adjunct si Florica Tamas. Echipa de proiect este formata din profesorii Daniela Mic Oprea, Camelia Tat Rus, Florica Buzas, Nicolae Pop, Dalia Palfi, Cristina Pop si educatoarea Lucia Zidaru.

  Elevi si profesori din echipa de proiect
  Ieri, doua clase primare (a II-a si a IV-a) si doua clase gimnaziale (a VII-a si a VIII-a) ale Scolii din Paulesti au vizitat expozitia nationala de creatii plastice, amenajata in aceasta locatie si organizata in cadrul aceluiasi proiect ce cuprinde lucrari ale elevilor din 15 judete ale tarii. Se pot vedea aici cateva zeci de exponate pe teme de ecologie.
  Tot cu acest prilej, o reprezentanta a Agentiei pentru Protectia Mediului le-a prezentat copiilor, pe intelesul lor, inclusiv in program power point, probleme de ecologie. In principal, i-a initiat pe copii in chestiuni legate de colectarea selectiva si reciclarea deseurilor.

  Elevii admira exponatele
  Dupa cum ne-a explicat directoarea Mariana Chilintan, intre obiectivele proiectului figureaza si formarea elevilor in spiritul dezideratelor europene de a trai intr-un mediu sanatos; implicarea lor in actiuni de protejare a mediului si dezvoltarea spiritului de voluntar; promovarea gestionarii rationale a resurselor naturale pentru dezvoltare durabila; valorificarea valentelor creative ale elevilor; popularizarea experientei cadrelor didactice participante si realizarea unui schimb de experienta intre scoli.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.