Elevii sibieni invata sa recicleze

Elevii sibieni invata sa recicleze

Peste 170 de elevi de clasa a III–a au beneficiat de o experienta didactica interactiva, care i–a initiat in universul colectarii selective si al reciclarii deseurilor de ambalaje. Asta datorita „Laboratorului Verde al Reciclarii”, proiect care a ajuns in mai multe orase, printre ele numarandu–se si Sibiul.

Scoala cu clasele I-VIII „Nicolae Iorga” si Scoala cu clasele I-VIII „Regina Maria” au fost institutiile de invatamant care si-au „introdus” elevii de clasa a III-a intr-un mediu mai putin cunoscut de ei pana atunci. Astfel, acestia au urcat in autocarul „Laboratorului Verde al Reciclarii”, unde Eco-Rom Ambalaje le-a propus o experienta multimedia completa, stimulandu-le interesul fata de procesul de colectare selectiva printr-un joc de echipa pe tablete PC, prin vizionarea unei animatii pe tema colectarii selective si a unui spot didactic privind reciclarea de ambalaje.

Pentru elevi, parinti si profesori

Premiera in Romania, proiectul educational „Laboratorul Verde al Reciclarii” este realizat si finantat integral de Eco-Rom Ambalaje, fiind dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cu Ministerul Mediului si al Padurilor. Astfel, copiii de clasa a III-a, parintii si cadrele didactice pot fi partasii unei educatii bazata pe experiment. Implicarea tuturor acestor medii este esentiala, motiv pentru care organizatorii incurajeaza la exersarea colectarii selective atat la scoala, cat si acasa, aceasta idee fiind un prim pas pentru protejarea mediului.
In ceea ce priveste itinerariul acestui autocar, acesta consta in parcurgerea a 25 de orase. Astfel, un total de peste 5000 de elevi din 52 de scoli primare din Bucuresti, Pitesti, Targoviste, Ploiesti, Slobozia, Constanta, Focsani, Tulcea, Iasi, Roman, Bacau, Sfantu Gheorghe, Brasov, Targu Mures, Medias, Cluj Napoca, Zalau, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Deva, Targu Jiu, Craiova si Alexandria sunt inscrisi alaturi de cei din Sibiu la o experienta a reciclarii..

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente