Empire State Building se face verde

  0
  344

  Empire State Building, cel mai inalt zgarie-nori din New York, si-a asumat sarcina de a-si schimba cele 6.500 de ferestre si de a-si modifica sistemele de incalzire, de aerisire si de iluminare, in speranta ca va deveni un model ecologic.
  empire state building
  Anthony Malkin, reprezentantul proprietarilor, a asigurat ca acest proiect de mai multe milioane de dolari va permite reducerea consumului de energie cu 38%. In New York, imobilele comerciale produc 78% din emisiile de gaze cu efect de sera.

  Operatiunea va costa 20 de milioane de dolari, la care se adauga alte 500 de milioane pentru renovarea generala a cladirii. Economiile de energie vor fi eficiente in totalitate in 2013, cand vor permite reducerea costurilor de functionare cu 4,4 milioane de dolari pe an.

  Potrivit AFP, inginerii si-au concentrat atentia asupra solutiilor, dar si asupra cauzelor problemelor, analizand cladirea in ansamblul ei. Aceasta ancheta a durat 18 luni, timp in care mai multe sectoare ale cladirii au fost testate si au fost alese principalele modificari ce urmeaza a fi efectuate.

  Renovarile vor incepe cu subsolul cladirii de 102 etaje, iar „sala masinilor”, in prezent cea mai mare incapere care are un perete acoperit de lumini si de manete, va deveni un ecran plat de calculator. Diferite programe informatice vor permite administrarea gradelor de caldura sau de racoare dorite.

  Intrucat cele 6.500 de ferestre generau prea multa lumina, dar si prea multa caldura, va fi creata o a treia pelicula care sa contina straturi de gaz argon/krypton si de aluminiu in cantitati microscopice. Acestea vor asigura o mai buna izolatie si vor respinge razele ultraviolete.

  In urma lucrarilor, monumentul nu isi va schimba infatisarea si nici nu va bloca accesul celor 10.500 de chiriasi si al celor aproape patru milioane de turisti care il viziteaza in fiecare an.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.