Incalzirea globala, mai grava decat se credea

0
304

Efectele incalzirii globale ar putea fi de doua ori mai grave decat estimarile facute in urma cu sase ani, au anuntat oamenii de stiinta.
incalzirea globala
Temperatura suprafetei Pamantului ar putea atinge 5,2 grade Celsius pana in 2100, dupa cum au descoperit cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology, citati de Reuters, in comparatie cu cresterea estimata in 2003, de 2,4 grade Celsius.

Studiul, publicat in American Meteorological Society’s Journal of Climate, arata ca diferenta este rezultatul unor imbunatatiri ale metodelor de prognoza a dezvoltarii economice si a avansului incalzirii globale, precum si al faptului ca noile masuratori au luat in calcul si emisiile foarte scazute de gaze.

O alta explicatie a acestei diferente este faptul ca incalzirea ar fi putut fi mascata de efectul de racorire produs de vulcani prin emisiile de cenusa, care accelereaza de fapt incalzirea globala.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, studiul a fost realizat cu ajutorul unor simulari computerizate care au luat in calcul atat schimbarile climatice, cat si cresterea economica. Predictiile arata faptul ca „fara o actiune rapida si intensa”, se va inregistra o incalzire puternica in acest secol.

Previziunile sunt mult mai rele in cazul in care nu se va lua nicio masura pentru combaterea schimbarilor climatice, in comparatie cu estimarile anterioare. Fara implementarea unor actiuni, „exista un risc mult mia mare decat s-a prevazut initial. Acest lucru creste importanta implementarii unro proiecte”, dupa cum a aratat co-autorul studiului, Ronald Prinn.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.