Energie solara – energie curata, cu bani europeni

Romania va beneficia, in perioada 2007-2013, de un important sprijin financiar pentru implementarea unor proiecte care vor contribui la protectia si imbunatatirea calitatii mediului, precum si a standardelor de viata din tara noastra. Uniunea Europena va aloca in perioada 2007-2013, circa 600 de milioane de euro bani pentru proiectele energetice.

Energia solara ar putea constitui la finele acestui secol principala sursa de electricitate globala, in prezent rolul acestei resurse fiind neglijat intrucat producatorii se asteapta la o reducere a costurilor de productie pana la nivelul celor ale combustibililor fosili (carbune, gaz natural, pacura). Pentru ca echipamentele solare au costuri destul de piperate, devine tot mai atractiva finantarea din fonduri europene pentru achizitionarea instalatiilor. Bani sunt nerambursabili, mai mult de jumatate din valoarea proiectului putand fi finantata.
Sistemele de panouri solare cu ajutorul carora s-ar putea genera energie electrica sunt foate putine. Cele mai mari instalatii de pana acum au fost realizate cu fonduri europene si se afla in curtile Universitatii Politehnica din Bucuresti (UPB), respectiv Valahia din Targoviste.
Utilizarea acesteia ofera foarte multe avantaje, iar cel mai evident este acela ca nu produce poluarea mediului inconjurator, este o sursa de energie curata si, mai ales, regenerabila.. Dintre toate sursele de energie care intra in categoria surselor ecologice si regenerabile, energia solara se remarca prin instalatiile simple la nivelul unor temperaturi in jur de 100 °C, temperatura folosita pentru incalzirea apei cu peste 40 de grade peste temperatura mediului ambiant, instalatii folosite la incalzirea apei menajere sau a cladirilor. De aceea, este deosebit de atractiva ideea utilizarii energiei solare in scopul incalzirii locuintelor si se pare ca acesta va fi unul dintre cele mai largi domenii de aplicatie a energiei solare in urmatorul secol.
Tara noastra este o zona propice utilizarii panourilor solare si de aceea investitia in energia solara va avea profit garantat. Aflandu-ne in sudul Europei, zona B, gradul de insolatie este mai mare, ceea ce inseamna ca panourile solare ca solutie de incalzire ar trebui sa fie raspandite. Sustinerea acestor proiecte din partea Uniunii Europene este foarte solida, intrucat in urmatorii ani la nivel european se vor aplica decizii care vor contribui la cresterea cererii pentru instalatii solare.
Consultati un specialist al unei firme in domeniul accesarii fondurilor structurale, iar el va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie pentru accesarea fondurilor si va intocmi dosarul de finantare pentru afacerea dumneavoastra.

www.cedinvest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *