O Autostrad? Verde de piste de biciclete va uni parcurile din Capital?

O Autostrada Verde de piste de biciclete va uni parcurile din Capitala

Consilierii generali au adoptat joi un proiect de hotarare care prevede realizarea unor piste de biciclete intre parcurile din Bucuresti. Initiativa este cuprinsa intr-un proiect referitor la aprobarea participarii municipiului Bucuresti, in calitate de membru fondator, la constituirea Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in Capitala. Autostrada Verde, asa cum este mentionata in proiect, reprezinta…

Citește mai departe

Casa eficienta energetic care i-a luat fata unui investitor brasovean nu e prea apreciata in Europa

EFdeN, casa eficienta energetic proiectata de o echipa de 70 de studenti romani, s-a clasat pe locul 19 la competitia internationala Solar Decathlon, in care 20 de echipe din 16 tari s-au intrecut sa realizeze locuinte cu o amprenta minima asupra mediului. Casa i-a atras anul trecut atentia unui dezvolrtator imobiliar brasovean, in timp ce…

Citește mai departe
Romania este la un pas de tinta de energie regenerabila

Expozitie si Conferinta privind echipamente termice, energie regenerabila si dezvoltare rurala, la Constanta

Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta organizeaza, in perioada 12 – 13 iunie, Construct – RomTherm, eveniment expozitional ce priveste valorificarea momentului de deschidere a pietei interne de energie verde, suportul guvernamental adecvat si legislatia in vigoare, alaturi de imensul potential energetic al regiunii in care se desfasoara activitatea. Evenimentul Construct – Romtherm…

Citește mai departe

Timisoara: Campania Logic, Eco-logic ajunge si in scoli

In perioada 1-17 aprilie 2014 se desfasoara in Timisoara o noua campanie de constientizare a necestiatii reciclarii. Fiind adresata scolarilor, campania a imbracat haine de concurs si astfel, toti elevii Scolii Gimnaziale nr. 2 care colecteaza deseuri electrice, electronice si electrocasnice (DEEE) vor putea castiga unul din premiile substantiale oferite de Retim. O tableta, un…

Citește mai departe
Alburnus Maior cere presedintelui Klaus Iohannis clarificari privind Rosia Montana

Attila Korodi, nominalizat pentru Ministerul Mediului, a cerut rezilierea contractului Rosia Montana Gold Corporation

Premierul Victor Ponta l-a nomilazat joi pe Atilla Korodi, deputat UDMR, pentru sefia Ministerului Mediului. Korodi a mai ocupat aceasta functie intre aprilie 2007 – decembrie 2008, in Guvernul Tariceanu, si in aprilie 2012, in Guvernul Ungureanu. De-a lungul celor doua mandate, Atilla Korodi s-a remarcat drept un opozant al proiectului minier de la Rosia…

Citește mai departe
Turbinele care „produc“ fulgere

Turbinele care „produc“ fulgere

O zi furtunoasa poate fi o mana cereasca pentru un operator al unei centrale eoliene deoarece aceasta produce mai multa energie decat in mod normal. Insa trebuie manevrata atent, deoarece o viteza prea mare poate afecta turbina. Acesta nu este, insa, singurul pericol. Obiectele foarte inalte atrag, de regula, si fulgere, astfel ca sunt lovite….

Citește mai departe

Energy Always a Challenge IV, 20-29 noiembrie, Bucuresti

Toamna aceasta se numara participantii la un nou workshop international, marca EESTEC LC Bucharest. Aflat deja la a patra editie in cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, Energy Always a Challenge reuneste si anul acesta nume importante din domeniul energetic si abordeaza intr-o maniera interactiva noile tendinte in ceea ce priveste sursele regenerabile. Evenimentul se va desfasura…

Citește mai departe

Sesiune gratuita de instruire despre cresterea eficientei energetice: Timisoara, 15 noiembrie

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), organizeaza vineri, 15 noiembrie 2013, o sesiune de instruire cu tema “Aspecte legate de eficienta energetica si utilizarea materialelor sustenabile, disponibile local, in sectorul cladirilor”. Evenimentul este destinat potentialilor beneficiari de fonduri europene din perioada de programare 2014 – 2020. Sesiunea de instruire va incepe de la ora 9:45 si…

Citește mai departe

Solutia Romaniei la Solar Decathlon Europe 2014: casa solara eficienta energetic destinata mediului urban!

Proiectul EFdeN s-a lansat oficial joi, 3 octombrie, intr-un context deosebit.  Evenimentul, sustinut la Biblioteca Nationala a Romaniei, s-a bucurat de prestigioasa prezenta a numeroase personalitati din Romania, toate venite sa isi arate sustinerea pentru aceasta initiativa. In acest cadru participantii la lansare au avut ocazia sa afle toate detaliile despre solutia cu care finalista Romaniei…

Citește mai departe

Cercetatorii romani produc primele celule solare de generatia a 3-a folosind nanotuburi de carbon

O echipa de cercetatori romani din cadrul Centrului de Stiinta Suprafetei si Nanotehnologie al Universitatii Politehnice Bucuresti, condusa de Prof. Dr.rer.nat. Marius Enachescu – specialist international in fizica suprafetei, a realizat in premiera in Romania celule solare de generatia a 3-a pe baza de nanotuburi de carbon produse in laboratorul si cu echipamentele proprii. Cele…

Citește mai departe
Prima ser? alimentat? cu energie verde, la AIWO 2013

Prima sera alimentata cu energie verde, la AIWO 2013

La Universitatea Politehnica din Bucuresti, a avut loc, la sfarsitul saptamanii, evenimentul international dedicat tuturor celor care activeaza sau sunt interesati de domeniul inteligentei artificiale, AI-MAS Winter Olympics (AIWO). Aflat la a treia editie, AIWO a reunit reprezentanti din 15 universitati, dar si din industrie, care au prezentat in AI Village proiecte de cercetare cu…

Citește mai departe
Guvernul României a aprobat Memorandumul de cooperare dintre România ?i Muntenegru, în domeniul protec?iei mediului

Rovana Plumb isi continua mandatul de ministru al Mediului in cabinetul Ponta II

Rovana Plumb a fost propusa miercuri de premierul desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru al Mediului in noul guvern. Rovana Plumb s-a nascut la 22 iunie 1960, in Bucuresti. Este licentiata a Facultatii Utilaje si Ingineria Produselor Chimice (1984), doctor in domeniul Managementul sistemelor industriale la Universitatea Politehnica Bucuresti (2004). A efectuat cursuri postuniversitare…

Citește mai departe

17 halde de deseuri radioactive ameninta Caras-Severinul dinspre Ciudanovita si Lisava

Noile monitorizari pe protectia mediului realizate de Grupul Ecologic de Colaborare Nera in perioada septembrie – octombrie 2012, axate in fapt pe starea factorilor de mediu si a biodiversitatii, precum si modul in care se practica turismul releva probleme insemnate in zona Parcurilor Nationale Semenic – Cheile Carasului si Cheile Nerei – Beusnita si a…

Citește mai departe

Viitorul sistemelor ecologice, dezbatut la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului

Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi este, miercuri si joi, gazda workshop-ului exploratoriu cu participare internationala intitulat ”Progrese in ingineria, biotehnologia si managementul mediului in contextul unei economii durabile, bazate pe cunoastere”. Scopul workshop-ului este de a raspunde unor preocupari majore pentru viitorul sistemelor ecologice, politice…

Citește mai departe

PRISPA: Prototipul casei solare a fost scos la licitatie

Adrian Pop (27 de ani) Functia: responsabil de parteneriatele Prispa; Studii: absolvent al Facultatii de Arhitectura si Urbanism din Cluj-Napoca. Prima casa solara din Romania – inclusa in proiectul Prispa – este realizata de grup interdisciplinar format din 45 de studenti ai Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea…

Citește mai departe

Studiu: Berea contine o vitamina care lupta impotriva obezitatii si imbunatateste masa musculara

Daca planuiti sa beti o halba de bere azi, atunci va va bucura o veste buna comunicata de cercetatorii de la Scoala Politehnica Federala din Lausanne, Elvetia. Berea contine o vitamina care lupta impotriva obezitatii si imbunatateste masa musculara, spun oamenii de stiinta. O molecula numitaribozid-nicotinamida (NR), care se gaseste in lapte si despre care se…

Citește mai departe

Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi a anuntat castigatorii proiectelor si initiativelor din domeniul cladirilor verzi

Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi a anuntat castigatorii proiectelor si initiativelor din domeniul cladirilor verzi ce a avut loc pe data de 10 mai la Athenee Palace Hilton: Programul Educational din Domeniul Cladirilor Verzi al Anului / Green Building Education Innitiative of the Year – „Baza de cercetare si formare in domeniu caselor cu eficienta energetica…

Citește mai departe
Premiile RoGBC pentru Cl?dirile Verzi

Romania Green Building Council anunta finalistii ramasi in competitia RoGBC Green Awards

Consiliul Roman pentru Cladiri verzi are placerea sa anunte finalistii ramasi in competitie dupa prima runda de jurizare. Castigatorul fiecarei categorii va fi anuntat in cadrul Galei de decernare a premiilor verzi Romania Green Building Council joi, 10 mai, 6:30 pm, la Athenee Palace Hilton (sala Le Diplomat). Concursul de anul acesta a avut o…

Citește mai departe

Green Revolution lanseaza a treia editie a proiectului anual de bike-sharing gratuit destinat centrelor universitare, StudentObike

Raiffeisen Bank si Green Revolution lanseaza a treia editie a proiectului anual de bike-sharing gratuit destinat centrelor universitare, StudentObike. Luna aceasta vor fi deschise centrele din Iasi, Cluj-Napoca, Brasov si Bucuresti. StudentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor. Proiectul se desfasura in perioada mai – octombrie 2012. Anul acesta StudentObike…

Citește mai departe

S-a dat startul la „Marea hoinareala 2012”

In perioada 27-28 aprilie 2012 Grupul Ecologic de Colaborare Nera a dat start-ul la programul de voluntariat „Marea hoinareala 2012”, realizat in fiecare an in perioada aprilie – noiembrie pe teritoriul. Microregiunii de Colaborare Transfrontaliera Dunare – Nera – Caras si care este un proiect de interes public destinat monitorizarii alternative a mediului, informarii populatiei…

Citește mai departe

Specialistii sustin tratarea apelor uzate prin metode biotehnologice

Conferinta regionala cu tema „Aplicatii a le biotehnologiei moderne in domeniul tratarii apelor uzate”, a reunit, ieri, la Craiova, cercetatori si experti in domeniul epurarii apei, reprezentanti ai institutiilor si intreprinderilor de profil din plan local, cadre universitare si studenti ai Facultatii de Protectie a Mediului din Craiova. Evenimentul a avut loc in cadrul proiectului…

Citește mai departe

ROMENVIROTEC, Expozitie internationala de tehnologii si echipamente de protectie a mediului, reciclare si energii

Ajunsa la a 19 –a editie, expozitia ROMENVIROTEC, organizata sub patronajul Ministerul Mediului si Padurilor, a reunit 80 firme din 10 tari, pe o suprafata de 3000 mp: China, Danemarca, Elvetia, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Suedia. Expozitia s-a desfasurat in pavilioanele C1 si C2 ale Centrului Expozitional ROMEXPO, iar expozantii au…

Citește mai departe

ROMENVIROTEC – Expozitie internationala de tehnologii si echipamente de protectie a mediului, reciclare si energii alternative

Desfasurata la a 19 –a editie, expozitia ROMENVIROTEC, organizata sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, a reunit 80 firme din 10 tari, pe o suprafata de 3000 mp: China, Danemarca, Elvetia, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Suedia. Expozitia s-a desfasurat in pavilioanele C1 si C2 ale Centrului Expozitional ROMEXPO, iar expozantii au reprezentat urmatoarele domenii:…

Citește mai departe

    22 de milioane de euro pentru montarea unor panouri plutitoare cu verdeata pe raul Dambovita

    Consilierii generali ai Capitalei au decis sa aloce 22 de milioane de euro pentru montarea unor panouri plutitoare cu verdeata pe raul Dambovita si 1,8 milioane de euro pentru transformarea in adevarate gradini a 12 acoperisuri ale unor camine studentesti. Initiat acum aproximativ un an si jumatate, proiectul care prevede inverzirea Dambovitei a fost respins…

    Citește mai departe

    Avionul solar

    Imaginati-va un copil calatorind inspre casa lui Mos Craciun. Imaginati-va ce va simti el, odata ajuns acolo. Acum substituiti acel copil cu semnatarul acestor randuri, un om trecut de jumatatea de veac a existentei sale. Pentru ca a existat, la sfarsitul lunii mai, un moment in care m-am simtit intocmai ca acel copil. Am vazut…

    Citește mai departe

    Victoria20.20, proiectul care demonstreaza ca orasele mici din Romania au un viitor

    La inceputul lunii aprilie, Siemens demara concursul adresat studentilor, Victoria20.20, in care propunea gasirea unor solutii de regenerare urbana pentru orasele de tip mono-industrial din Romania. Aceste orase, asa cum arata un studiu recent, sunt marcate de grave probleme sociale si economice, cu sanse de 50% sa se confrunte cu o criza de supravietuire in…

    Citește mai departe

    ROMENVIROTEC – Expozitie dedicata mediului inconjurator

    Romexpo organizeaza in perioada 10 – 13 martie 2011 cea de-a 18-a editie a ROMENVIROTEC, expozitie internationala dedicata tehnologiilor si echipamentelor pentru protectia mediului si energii regenerabile. Desfasurata sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, care participa atat in calitate de expozant cat si in cadrul programului de conferinte, editia din acest an reuneste peste 80…

    Citește mai departe

    Inventatorii timisoreni, medaliati cu aur pentru o instalatie care face biogaz din deseuri

    O instalatie care produce biogaz folosind deseuri municipale a adus Romaniei medalia de aur la Salonul International Idei – Inventii – Noi Produse din Germania – iENA 2010, desfasurat la Nurnberg. Reprezentantii Banatului au ajuns in fruntea clasamentului inventatorilor europeni datorita unui sistem care reduce atat costurile, cat si nivelul de poluare. Se iau deseuri…

    Citește mai departe