Prima sera alimentata cu energie verde, la AIWO 2013

0
370
Prima ser? alimentat? cu energie verde, la AIWO 2013
Prima seră alimentată cu energie verde, la AIWO 2013
Prima sera alimentata cu energie verde, la AIWO 2013
Prima sera alimentata cu energie verde, la AIWO 2013

La Universitatea Politehnica din Bucuresti, a avut loc, la sfarsitul saptamanii, evenimentul international dedicat tuturor celor care activeaza sau sunt interesati de domeniul inteligentei artificiale, AI-MAS Winter Olympics (AIWO).

Aflat la a treia editie, AIWO a reunit reprezentanti din 15 universitati, dar si din industrie, care au prezentat in AI Village proiecte de cercetare cu aplicabilitate in diverse domenii de activitate. Expozantii au avut ocazia de a le prezenta vizitatorilor inventiile lor, cat si tehnologiile folosite. AI Village a reprezentat locul perfect pentru networking, unele proiecte beneficiind de oferte concrete si oportunitati de colaborare sau afaceri.

Printre cele mai atractive proiecte s-au numarat o harpa cu laser, cu ajutorul careia oricine putea crea muzica prin doar cateva gesturi, o simulare 3D pentru palparea ficatului in cazul diferitelor boli, un aparat de facut automat cocktail-uri pe baza unui QR code, o sera care ar putea reprezenta cheia sustenabilitatii in domeniul agriculturii, alimentata 100% cu energie verde, o aplicatie ce ar putea revolutiona felul in care facem cumparaturi, cu ajutorul careia vizitatorii au putut proba haine prin niste simple gesturi, primul sistem de recunoastere a vocii in limba romana, care transforma vorbele in text scris si care are aplicabilitate directa in domenii precum televiziunea sau cel juridic, un sistem de e-learning care este deja folosit in invatarea online sau un sistem de predictii pentru bursa de valori. Vizitatorii au putut vedea si un meci de fotbal live cu roboti si au putut juca jocuri folosind doar o manusa. La standurile companiilor, participantii au putut afla mai multe informatii despre procesul de recrutare si oportunitatile de cariera oferite de acestea.

Sectiunea AI Talks a fost inaugurata de catre Decanul Facultatii de Automatica si Calculatoare si gazda evenimentului totodata, Adina Magda Florea, impreuna cu Rectorul George Darie si Academician Ioan Dumitrache. Reprezentanti ai compa­niilor Google, Facebook, AQUASoft, RobotsNet, Recognos si TeamNet au prezentat teme de interes din domeniul inteligentei artificiale, generand discutii intre participanti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.