E.ON, interesata de energia “verde” din Moldova

E.ON Moldova este interesata sa produca energie regenerabila, asa-numita “verde”, si si-a exprimat intentia, in urma cu cateva luni, de a investi “cateva miliarde de euro” in acest proiect – a declarat saptamana trecuta la Suceava directorul general-adjunct al E.ON Moldova-Distributie, dl Volker Raffel. “Lucrurile nu sunt acum foarte clare in aceasta privinta, dar E.ON are in vedere cateva proiecte pentru producerea acestui tip de energie.

Exista acum o competitie intre companiile care vor sa investeasca in acest tip de energie, intentionam si noi sa castigam o posibilitate, dar pentru a nu fi in concurenta cu alti investitori preferam sa ne dezvoltam local. In Romania, cadrul politic creeaza premisele unei dezvoltari pe partea de energie eoliana. Intrucat acest tip de energie este foarte scump, centralele eoliene vor fi construite in zone in care conditiile meteo permit acest lucru. Pentru noi, cea mai interesanta zona pentru energia eoliana este litoralul Marii Negre, iar a doua care indeplineste conditiile de vant este Moldova”, a spus dl Raffel. Energia regenerabila este cea rezultata din procese naturale regenerabile, cum ar fi energia luminii solare, a vanturilor, a apelor curgatoare, a proceselor biologice si a caldurii geotermale, care pot fi captate prin diferite procedee.

In alta ordine de idei, referitor la intreruperile de energie electrica din retelele E.ON, dl Raffel a spus ca cea mai mare parte a decontectarilor sunt cauzate de lucrarile care se efectueaza: “In momentul in care se lucreaza, trebuie sa deconectam, iar celelalte retele sunt utilizate la capacitate ma-xima si apar intreruperi. Desi ne-am dublat volumul inves-titiilor si se lucreaza mai mult, numarul de intreruperi nu a crescut si suntem mandri de asta. Consumatorii nu pot simti inca aceste imbunatatiri, intreruperile sunt cam la fel ca in anii precedenti, dar daca nu am realiza aceste lucrari masive in retea, in anii urmatori situatia ar putea fi mai rea”.

La randul sau, directorul general-adjunct al E.ON-Furnizare, dl Ingo Schroers, a precizat ca unii consumatori industriali sunt nemultumiti ca intreruperile le produc pierderi. “Am fost dati in judecata de o companie care a reclamat intreruperi de energie electrica si faptul ca au intrat in blocaj de productie. Saptamana trecuta am castigat procesul”, a precizat dl Schroers.

Sursa: Craionu

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente