Afacerile cu biodiesel prind teren in judetul Olt

0
490

In cursul acestui an, profilul economic de productie al judetului a inregistrat o premiera. Din vara acestui an, mai exact, si pana in prezent, pe piata au aparut nu mai putin de patru societati producatoare de carburant biodiesel, care se obtine pe baza de uleiuri minerale.

Acest lucru arata ca investitorii din judet sunt deschisi la idei noi, chiar daca activitatea lor este de interes local. Vestea este cat se poate de buna mai ales pentru comunitati, atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere al reducerii poluarii mediului, prin introducerea in consum a carburantilor ecologici.
Marin Buscu, seful serviciului care se ocupa cu metodologia si licentierea antrepozitelor fiscale in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice, a declarat ca doua societati functioneaza deja pe piata ca producatori de biodiesel din luna iulie. Este vorba despre SC Anykprod SRL din Gradinari si SC Letsol Import-Export SRL din Slatioara. Ambele au obtinut autorizatii fiscale de producatori de carburant biodiesel pentru puncte de lucru in Dragasani.
Alte doua societati sunt in plina procedura de autorizare, dar de aceasta data punctele de lucru sunt amplasate in interiorul judetului. Reprezentantul fiscului a spus ca SC Euro Petroleum SRL din Slatina si SC Motor Prod SRL din Deveselu au expediat deja documentatia catre Comisia de Autorizare a Ministerului Finantelor si Economiei, pentru puncte de lucru la Bals si, respectiv, Deveselu.
Nu este mirare ca multe dintre terenurile ocupate anii trecuti de culturi de cereale sunt acum ocupate de culturi de floarea-soarelui si rapita, principalele ingrediente din al caror ulei se obtine carburantul ecologic.

Sursa: Gazeta de Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.