Epidemie de Ebola in Congo

  0
  389

  166 de persoane au murit si alte 372 sunt bolnave in urma unei epidemii de Ebola izbucnite in provincia Kasai, din Republica Democrata Congo, informatii confirmate, vineri, de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit BBC News Online.ebola

  Organizatia „Medici fara Frontiere” a transportat trei tone de echipamente medicale in capitala Kanaga, iar agentiile internationale au inceput parasutarea de echipamente medicale in regiune.

  Cu scopul de a stopa epidemia, bolnavii au fost instalati in corturi de izolare, iar in zonele afectate au fost trimise echipamente precum manusi, cizme si halate de unica folosinta, corturi si medicamente.

  Ebola este o boala extrem de contagioasa ce se caracterizeaza prin dureri severe de stomac si hemoragii interne, rata mortalitatii in randul bolnavilor de ebola, ce inca nu raspunde la niciun antidot, fiind de 90%.

  Specialistilor de la laboratoarele din Gabon si Atlanta (SUA) au confirmat atat prezenta virusului, cat si a bacilului dizenteriei, Shigella, care face ca identificarea celor infectati cu Ebola sa fie mai dificila.

  Sursa: Ziare.com

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.