Eruptia vulcanului islandez ar putea dura pana la doi ani

  0
  337

  Un cercetator spune ca, atat timp cat gheata de deasupra vulcanului se topeste, norii de cenusa se vor forma.norii de cenusa

  Eruptia vulcanului islandez ar putea dura pana la doi ani, a declarat seful Institutului de vulcanologie si geodinamica din Academia rusa de Stiinte naturale, relateaza RIA Novosti.

  Rossiyskaya Gazeta il citeaza pe Genrikh Steinberg. Cand lava fierbinte s-a amestecat cu gheata, ghetarul a inceput sa se topeasca si s-a produs eruptia. Expertul a spus ca acest lucru poate fi ilustrat turnand cateva picaturi de apa pe o tigaie incinsa. El a subliniat ca, atat timp cat gheata de deasupra se topeste, norii de cenusa vor continua sa se formeze. El estimeaza ca procesul ar putea dura pana la doi ani.

  Eurptia vulcanului Eyjafjallajokull a inceput la 14 aprilie si a paralizat traficul aerian in centrul si nordul Europei. Mai mult de 20 de state europene si-au inchis spatiul aerian.

  Cursele aeriene au fost reluate miercuri. Eurocontrol a spus ca cel putin 15.000 din cele 28.000 de curse urmau sa fie reluate, dar companiile aeriene au subliniat ca vor fi necesare saptamani pentru transportarea tuturor pasagerilor izolati.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.