Blogul Ethics for a Green Future, platforma de discutii pe teme de dreptate intergenerationala si etica mediului

  0
  463
  Blogul Ethics for a Green Future, platformă de discuţii pe teme de dreptate intergeneraţională şi etica mediului
  Blogul Ethics for a Green Future, platforma de discutii pe teme de dreptate intergenerationala si etica mediului

  Ne face placere sa va semnalam crearea blogului Ethics for a Green Future, pe care va invitam sa il descoperiti la adresa: http://greenfutureethics.wordpress.com/ 

  Blogul Ethics for a Green Future a fost conceput ca o platforma de discutii pe teme de dreptate intergenerationala si etica mediului. Ne propunem sa aducem la cunostinta publicului interesat de acest domeniu o serie de probleme de actualitate, atat la nivel normativ, cat si practic, de exemplu consecinte ale dezvoltarii tehnologiilor contemporane (reducerea emisiilor de dioxid de carbon, preocuparea pentru dezvoltare sustenabila, etica sectorului nuclear etc).

  Textele postate pe blog sunt grupate tematic in functie de principalele sub-domenii de cercetare dezvoltate de etica mediului in context intergenerational. Ele se refera la: etica schimbarilor climatice, riscuri si incertitudini relevante pentru obligatiile noastre fata de generatiile viitoare, consumerism, perspective etice institutionale sau obstacolele psihologice  de natura sa afecteze dezvoltarea sustenabila si dreptatea intergenerationala etc.

  Intrucat unul dintre obiectivele crearii acestui blog il reprezinta sensibilizarea publicului fata de problematica eticii mediului, textele postate urmaresc sa imbine teoria si practica si, de asemenea, sa faciliteze interactiunea dintre cercetatori si publicul larg.

  De aceea, invitam cititorii ecomagazin.ro care sunt interesati de continutul blogului, sa se alature discutiei semnalandu-ne problemele care ii preocupa si trimitand comentarii la postarile care le-au placut.

  Blogul a fost conceput in cadrul proiectului de cercetare Rights to a Green Future, Uncertainty, Intergenerational Human Rights and Pathways to Realization (ENRI-Future), sustinut de Fundatia Europeana pentru Stiinta (ESF). Este administrat de Dominic Roser (Universitatea Zürich) si Ileana Dascalu (Universitatea Bucuresti). Pentru discutii si comentarii, ne puteti contacta la [email protected]. Va rugam ca, inainte de a lasa comentarii pe blog, sa cititi termenii de utilizare din sectiunea About.

   

  Ileana Dascalu si Dominic Roser,

  Cercetatori in cadrul proiectului ENRI-Future

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.