Scoala de vara ARA: Rosia Montana: resurse traditionale locale si tehnologie contemporana in slujba protejarii patrimoniului

0
442
Şcoala de vară: Roşia Montană: resurse tradiţionale locale şi tehnologie contemporană în slujba protejării patrimoniului
Scoala de vara: Rosia Montana: resurse traditionale locale si tehnologie contemporana in slujba protejarii patrimoniului

Asociatia „Arhitectura. Restaurare. Arheologie” anunta Scoala de vara Rosia Montana: resurse traditionale locale si tehnologie contemporana in slujba protejarii patrimoniului in perioada 1 – 15 septembrie  2012

A sasea Scoala de Vara ARA se va desfasura din nou in situl istoric de importanta exceptionala de la Rosia Montana. Timp de doua saptamani, intre 1 si 15 septembrie, programul va fi orientat spre cunoasterea si salvarea patrimoniului valoros al sitului.

Componenta teoretica a scolii va fi sustinuta prin, prelegeri si discutii, de invitatii ARA, cercetatori, cadre didactice universitare, profesionisti ai domeniului. Activitatile practice vor cuprinde documentarea patrimoniului arhitectural prin relevee, fotografii si fise, dar si cu ajutorul celor mai moderne tehnologii (fotogrammetrie, scanare laser 3d) precum si lucrari practice de restaurare cu materiale si tehnici traditionale la case si biserici istorice. Lucrarile practice se vor desfasura sub indrumarea si cu ajutorul specialistilor ARA si ai organizatiei partenere in acest an, EKG Baukultur, Viena – Berlin. Programul detaliat al scolii va fi anuntat in scurt timp.

Continuarea programului de scoli-atelier dedicate teoriei si practicii salvarii, conservarii si activarii patrimoniului construit, aplicate in situl de la Rosia Montana, este posibila datorita colaborarii de durata intretinute cu specialisti si cu institutii si organizatii prestigioase din domeniul cercetarii si protejarii patrimoniului, dar si cu acei membri ai comunitatii locale preocupati de pastrarea mostenirii exceptionale pe care o au in grija si de gasirea unei cai de dezvoltare pornind de la aceasta mostenire.

Informatii suplimentare si inscrieri prin e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0731-343 333.

Scoala de vara se adreseaza studentilor la facultatile de arhitectura interesati de aprofundarea cunostintelor si dobandirea de experienta practica in domeniul patrimoniului cultural.
Numarul de participanti este limitat la 25.
Inscrierile se pot face pana la data de 1 august.

Taxa de participare >450 Lei / 100 Euro

 

Cazare > se ofera cazare si doua mese pe zi, mic dejun si cina la familii din localitate; taxa nu acopera cheltuielile de transport.

Organizatori>

a|r|a
Asociatia „Arhitectura. Restaurare. Arheologie”
www.simpara.ro , www.facebook.com/asociatia.ara
dr. Monica Margineanu Carstoiu,
drd. Virgil Apostol, dr. Stefan Balici

 

in colaborare cu >
EKG Baukultur, Viena – Berlin
coordonator, arh. Mathias Ganspöck

 

program sprijinit de >
Parohia Unitariana Rosia Montana
preot paroh Árpád Pálfi

 

Imagini de la editia anterioara, septembrie 2011 pe pagina de Facebook a Asociatiei ARA (de la prima zi  pana la ultima zi si alte albume ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.