Scoala de vara „Conservarea patrimoniului arhitectural arheologic” la Nufaru (Tulcea), 16 – 30 septembrie

Scoala de vara „Conservarea patrimoniului arhitectural arheologic” la Nufaru (Tulcea), 16 – 30 septembrie

Asociatia „Arhitectura. Restaurare. Arheologie” anunta Scoala de vara Conservarea patrimoniului arhitectural arheologic  16 –  30  septembrie  2012 , Nufaru

Scoala de vara Conservarea patrimoniului arhitectural arheologic se va desfasura in situl bizantin (sec. X) suprapus de localitatea Nufaru, judetul Tulcea, intre 16 si 30 septembrie. Scoala va fi organizata impreuna cu Muzeul National de Istoria a Romaniei si Institutul de Arheologie „Vasile Parvan” al Academiei Romane.

Componenta practica a scolii este directionata spre salvarea, prin interventii de conservare executate in regim de urgenta, a vestigiilor arhitecturale din zona denumita „Debarcader” aflate in pericol de deteriorare post-excavare. Lucrarile practice se vor desfasura sub indrumarea specialistilor ARA si ai institutiilor partenere, impreuna cu specialistii invitati. Componenta teoretica este sustinuta prin prelegeri si discutii de invitatii ARA, cercetatori, cadre didactice universitare, profesionisti ai domeniului patrimoniului.
Programul scolii cuprinde vizite de studiu in alte situri arheologice dobrogene.

Scoala de vara se adreseaza studentilor la facultatile de istorie si arhitectura interesati de aprofundarea cunostintelor si dobandirea de experienta practica in domeniul conservarii patrimoniului arheologic.
Numarul de participanti este limitat la 12.
Inscrierile se pot face pana la data de 5 septembrie.

 

taxa de participare >
100 Lei
cazare >
se ofera cazare si masa in cadrul santierului arheologic; taxa nu acopera cheltuielile de transport.
Informatii suplimentare si inscrieri prin e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0731-343 333 (persoana de contact: Stefan Balici).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *