Etiopia lanseaza o masina electrica. Etiopia are probleme cu electricitatea

  0
  444

  Statul african a lansat pe piata o masina electrica, in ciuda faptului ca se confrunta cu penurie de curent electric.masina electrica

  Doua versiuni ale masinii Solaris Elettra urmeaza sa fie fabricate in Addis Abeba si vor avea pretul de piata situat intre 12 si 15.000 de dolari. Acesta automobile sunt destinate pietei interne din Etiopia si exportului in alta tari africane si in Europa, informeaza BBC News.

  O fi oare Africa insa pregatita pentru masini electrice? Asta in conditiile in care continentul se confrunta adesea cu caderi de tensiune, are o infrastructura slab dezvoltata, iar saracia este la ea acasa.

  Managerul general al companiei care produce autmobilele Solaris, Carlo Pironti, spune ca electricitatea instabila nu va fi o problema. Asta pentru ca masinile se pot incarca si solar, iar Etiopia va avea surse constante de energie electrica in viitor.

  Nici pauperitatea etiopienilor nu e un prag major. Compania Freestyle PLC va implementa un sistem de credite flexibile pentru clientii sai.

  Wayne Batty, editor la revista Topcar din Africa de Sud, e insa de parere ca doar o parte limitata a Africii are infrastructura pentru o masina electrica. Masinile electrice nu pun probleme in cazul drumurilor de pana in 50 de kilometri, spune Batty. La parcursuri mai lungi, insa, lipsa de surse de reincarcare electrica ar putea deveni un aspect problematic.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.