EU Observer: Tantarii din Bucuresti, de 28 de ori mai costisitori decat cei de la Budapesta

Autoritatile locale din Bucuresti cheltuiesc anual 7,7 milioane de euro pentru exterminarea tantarilor, de 28 de ori mai mult decat suma platita de oficialii de la Budapesta. Nici sobolanii din Capitala nu sunt mai ieftini decat cei din Ungaria. Exterminare lor costa de 3,5 ori mai mult decat la Budapesta.tantarii din Bucuresti

Afacerile publice din Romania au atras atentia presei europene, de data aceasta, „EU Observer” prezentand sumele exorbitante pe care oficialii din Capitala le platesc pentru dezinsectia si deratizarea orasului.

In fiecare an, din bugetul alocat Bucurestiului se cheltuiesc milioane de euro pentru gestionarea problemei insectelor si rozatoarelor din Capitala, cu toate acestea, rezultatele nu sunt pe masura, noteaza „EU Observer”.

In ultimii 14 ani, din bugetul Bucurestiul au intrat in contul companiei 3D, cea care se ocupa cu dezinsectia si deratizarea orasului, aproape 70 milioane euro pentru cele doua servicii. Prin comparatie, Primaria Budapestei plateste 153.750 euro pentru omorarea tantarilor si 700.000 euro pentru deratizare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *