Eugen Teodorovici: Tinta noastra – sa cheltuim lunar 230 milioane de euro prin POS Mediu

Eugen Teodorovici: Tinta noastra - sa cheltuim lunar 230 milioane de euro prin POS Mediu
Eugen Teodorovici: Tinta noastra – sa cheltuim lunar 230 milioane de euro prin POS Mediu

Romania isi propune sa cheltuie aproximativ 230 milioane de euro in fiecare luna a acestui an prin Programul Operational Sectorial Mediu, a precizat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care este prezent, joi, la Comitetul de Monitorizare a POS Mediu.

La aceasta reuniune participa si ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a informat Ministerul Fondurilor Europene.

“POS Mediu este un program strategic pentru dezvoltarea Romaniei deoarece investitiile in infrastructura de mediu au un impact semnificativ asupra nivelului de trai al romanilor. Dezvoltarea acestei infrastructuri este sustinuta de politica de coeziune a Uniunii Europene, iar pentru efectuarea investitiilor Romaniei i-au fost alocate in actuala perioada de programare, prin intermediul POS Mediu, fonduri in valoare de 4,5 miliarde de euro. Din aceasta suma, Romania a atras pana in prezent aproximativ 700 milioane de euro, adica 15,46% din finantarile alocate pentru mediu. Tinta noastra este sa cheltuim aproximativ 230 milioane de euro in fiecare luna a acestui an prin POS Mediu, deci este momentul sa devenim pragmatici, sa punem in practica instructiuni care permit plati rapide la nivelul contractelor si sa urmarim, pentru fiecare contract in parte, performantele beneficiarilor si ale contractorilor”, a declarat Eugen Teodorovici.

Pana la sfarsitul lunii mai, suma totala atrasa de Romania din fondurile structurale si de coeziune a ajuns la peste 2,9 miliarde de euro, in crestere cu 32% fata de valoarea inregistrata in decembrie 2012, respectiv cu 103% fata de aprilie 2012.

Rata de absorbtie a fondurilor europene a inregistrat aceleasi cresteri in intervalele de timp mentionate, ajungand la 15,18% la sfarsitul lunii mai 2013.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost prezent, luni, la reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), unul dintre programele presuspendate, alaturi de POS Transport.

Articolul precedentEuropa, sub furia apelor
Articolul următorBulgaria: fara gaze de sist!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente