Europenii traiesc mai putin cu un an din cauza poluarii

Europenii traiesc mai putin cu un an din cauza poluarii
Europenii traiesc mai putin cu un an din cauza poluarii

Mai mult de 80% dintre europeni respira aer al carui nivel de poluare depaseste limitele admise, trage un semnal de alarma biroul regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), preluat de BFM.

In medie, aerul poluat scade cu 8,6 luni durata de viata a unui cetatean european, atrage atentia OMS, in baza unui studiu cu privire la efectele poluarii, ale carui rezultate subliniaza necesitatea unor politici nationale mai eficiente in domeniu.

Autorii studiului, realizat sub auspiciile OMS, afirma ca expunerea pe termen lung la particulele fine (PM2.5), poate provoca ateroscleroza, complicatii in timpul nasterii si boli respiratorii la copii.

Intr-o analiza cu date factice privind impactul poluarii aerului asupra sanatatii umane, se mentioneaza de asemenea o posibila legatura intre poluare si dezvoltarea neurologica, functiile cognitive si diabet.

Potrivit Centrului de informare al ONU, autorii studiului recomanda tarilor din Europa elaborarea unor noi norme pentru concentratia medie de ozon, subliniind totodata necesitatea unor noi standarde OMS pentru concentratia de dioxid de azot (NO2) – un gaz toxic, produs in urma arderii pentru generarea energiei termice si a combustiei la motoarele unor automobile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente