Topul companiilor cu cele mai mari incasari din certificate verzi in 2012

0
459
Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier
Topul companiilor cu cele mai mari incasari din certificate verzi in 2012
Topul companiilor cu cele mai mari incasari din certificate verzi in 2012

Producatorii de energie regenerabila au incasat anul trecut prin schema de sprijin pusa la dispozitie de catre stat, certificate verzi cu o valoare de peste 310 milioane de euro, de peste trei ori mai mare fata de 2010.

Decembrie a fost de departe cea mai buna luna din an pentru producatorii de ener­gie verde, rezultat in­fluentat cel mai probabil de conditiile meteo din Dobrogea, acolo unde sunt montate cele mai multe turbine eoliene.

Primele cinci companiilor in functie de incasarile din certifacate verzi au fost Tomis Team (CEZ), Enel Green Power Romania si Cernavoda Power (EDP Renewables), EDP Renewables si Hidroelectrica.

Dintre toti cei 144 de producatori de energie verde care s-au inscris in schema de sprijin, cehii de la CEZ au luat cea mai mare felie: peste 90 de milioane de euro. Lideri detasati, cehii sunt de altfel si cei care au pariat cel mai mult in acest domeniu: 1,1 miliarde de euro pentru a ridica in doua comune dobrogene cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa.

In total este vorba despre 240 de turbine si o capacitate de 600 MW, apropiata de cea a unui reactor nuclear de la Cernavoda. Potrivit datelor Trans­electrica, anul trecut CEZ a primit in contul productiei de energie eoliana certificate verzi in valoare de peste 90 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.