Exemplar – eco-oras in Oksfordshid

  Exemplar - eco-oras in Oksfordshid
  Exemplar – eco-oras in Oksfordshid

  In primavara anului 2015 in Oxfordshire, Marea Britanie, va fi construit un Eco oras.

  Faza initiala a proiectului care implica o zona numita Exemplar, a fost lansata in partea de nord – vest a orasului Bicester. Aceasta zona va deveni un loc de realizare a planului pe termen lung si prevede construirea a 6000 de Eco case durabile de tip nou.

  La inceputul proiectului este planificata construirea a 393 de case eficiente energetic cu emisii reduse de carbon. 40 % din suprafata alocata pentru Eco oras vor ocupa zonele verzi. In toate casele vor fi instalate geamuri triple, va fi organizata colectarea si reutilizarea apelor pluviale si menajere. Proiecte de case includ posibilitatea de devieri climatice extreme de temperatura pana la 10 ° C, in orice directie de la norma. Compania A2Dominion care implementeaza proiectul, promite zero deseuri de constructie (toate materialele de constructii vor fi la maxim calculate corect, iar restul – eliminate din nou). Pana acum doar la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra s-a reusit de a realiza acest obiectiv.

  Energia electrica va fi generata de panouri solare instalate pe acoperisurile caselor. Astfel, Exemplar va deveni cel mai mare cartier rezidential unic din Marea Britanie, capabil sa genereze electricitate pentru 550 de case. Apa calda, caldura si electricitatea suplimentara vor proveni dintr-un total de instalatii de cogenerare. Excesul de energie electrica va fi exportat in sistemul energetic national.

  In oras vor fi construite rute special concepute pentru biciclete si pietoni, prevazute puncte de incarcare pentru vehicule electrice si o multime de spatii verzi! Nu un oras, ci un vis!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *