Greenpeace: Ministerul Mediului efectueaza un control la APM Covasna

 Greenpeace: Ministerul Mediului efectueaza un control la APM Covasna
Greenpeace: Ministerul Mediului efectueaza un control la APM Covasna

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC) a trimis astazi o comisie speciala de control care se va deplasa in judetul Covasna pentru investigatii la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Covasna, in urma sesizarilor Greenpeace, legate de construirea unei fabrici de prelucrare a lemnului, de catre compania austriaca Schweighofer.

„Reactia din partea Ministerului Mediului vine in urma adresei trimise de Greenpeace Romania in data de 15 ianuarie 2014, prin care organizatia expunea neregulile care au loc la APM Covasna in ceea ce priveste procedura de autorizare a fabricii de prelucrare a lemnului de catre compania Schweighofer”, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, la nivelul Serviciului Corp de Control – Implementare Strategie Nationala Anticoruptie din minister a fost intocmit un plan de control.

La finalul anului trecut, Greenpeace Romania a lansat o campanie impotriva construirii unei fabrici de prelucrare a lemnului in comuna Reci, judetul Covasna, care ar urma sa proceseze anual 1 milion de arbori. Potrivit APM Covasna, activitatea fabricii nu are impact asupra mediului si nu necesita emiterea unui acord de mediu, implicit, efectuarea consultarilor cu publicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *