O noua explozie puternica, urmata de un incendiu devastator, a avut loc, ieri dupa-amiaza, la Combinatul Chimic Nitramonia Fagaras. Deflagratia s-a produs in jurul orei 18.00, in incinta unei hale apartinand fabricii de dinamita care functioneaza pe platforma industriala, o persoana ajungand in stare grava la Spitalul de Urgenta din Fagaras.

La inchiderea editiei, autoritatile inca se aflau la fata locului, efectuand verificari pentru a stabili cauzele producerii incidentului. Potrivit primelor date pe care le detineau anchetatorii, se pare ca explozia a fost provocata de o persoana care nu este angajata a vreunei firme ce functioneaza pe platforma Nitramonia, care a patruns in fabrica de armament cu intentia de a sustrage materiale si cabluri electrice. Prefectul judetului Brasov, Adriana Dontu, a declarat pentu un post de televiziune ca explozia a fost provocata de un barbat in timp ce acesta incerca sa taie un cablu electric.

La randul sau, liderul de sindicat de la Nitramonia Fagaras, Lucian Cucu, a precizat ca aceasta tragedie de ieri este rezultatul neimplicarii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Stat ului in problemele ridicate de muncitorii de pe platforma. Cucu sustine ca societatea se afla in lichidare judiciara si, chiar daca pe platforma se afla depozitate marfuri periculoase si utilaje de valoare importanta, nu exista paza suficienta. Astfel incat zona este des atacata de hotii de fier vechi sau de cabluri electrice, intrucat oricine poate intra in ateliere, fara sa-i intrebe nimeni nimic.

La scurt timp dupa producerea deflagratiei, la fata locului au ajuns mai multe echipaje ale pompierilor, acestia incercand cu disperare sa stinga flacarile. Potrivit Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, deflagratia a fost urmata de un puternic incendiu care risca sa se extinda si la alte depozite. Martorii oculari spuneau ca, pur si simplu, cladirea atelierului fabricii de dinamita statea sa se darame. Din fericire, singura victima a acestei explozii a fost doar barbatul care incercase sa sustraga cablurile electrice. Acesta s-a ales cu arsuri de gradul II si a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Clinic de Urgenta din Fagarasi. Politia si Parchetul au demarat deja o ampla ancheta, urmand ca in zilele urmatoare sa-i intocmeasca barbatului un dosar penal de furt si distrugere de bunuri cu consecinte deosebit de grave.

Sursa: Gardianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here