Extinderea Carierei de carbune de la Rosia, judetul Gorj, atacata la Comisia Europeana

Extinderea Carierei de carbune de la Rosia, judetul Gorj, atacata la Comisia Europeana
Extinderea Carierei de carbune de la Rosia, judetul Gorj, atacata la Comisia Europeana

Greenpeace Romania incerca sa castige duelul cu Agentia pentru Protectia Mediului Gorj cu ajutorul Comisiei Europene. In prima faza, organizatia ecologista a actionat in instanta APM Gorj pentru avizul de mediu acordat fostei SNLO pentru defrisarea a cateva zeci de hectare la Cariera Rosia. Instantele de judecata romanesti au respins solicitarea Greenpeace, iar acum organizatia s-a adresat Comisiei Europene in speranta ca-i va da castig de cauza.

Disputa dintre Greenpeace si APM Gorj a pornit in urma cu cativa ani, atunci cand aceasta din urma a eliberat avizul de mediu pentru taierea a circa 50 de hectare de padure pentru continuarea activitatii de exploatare a carbunelui la Cariera Rosia. Conducerea agentiei menita sa protejeze mediul spune ca nu se teme de decizia Comisiei Europene, mai ales ca a avut castig de cauza la instantele din Romania. „Am avut trei procese cu Greenpeace si le-am castigat pe toate la instantele romanesti, toate s-au judecat la Tribunalul Bucuresti. Ei au facut acum pe unul singur o sesizare si la Comisia Europeana. Dupa ce au vazut ca nu au castigat in instanta s-au simtit frustrati probabil. Acordul l-am dat in 2010 pentru Cariera Rosia. Nu-mi fac nicio grija, consider ca am procedat corect. Noi tinem cont de studiul de impact, dezbatere publica, ceea ce s-a facut”, a spus Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Greenpeace Romania solicita suspendarea acordului de mediu pe considerentul ca la acordarea documentului nu s-a tinut cont de efectele negative asupra climei, efecte care spun ei s-ar accentua prin defrisarea arborilor. Anul trecut, CE Oltenia a redat in circuitul forestier circa 400 hectare de teren.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente