FanFest 2007 te invita sa fii activ si activist

  0
  485

  Conceput ca o intalnire a activistilor de mediu din intreaga tara, FanFest 2007 te invita sa fii activ si activist, sa iei atitudine pentru protejarea naturii. „Fii un spirit liber, comunica, informeaza si impartaseste-ti ideile cu tineri de varsta ta. Protejarea planetei albastre incepe cu tine. Acum!”, ne indeamna organizatorii festivalului. Intre 24-26 august sunt asteptati in Rosia Montana peste 10.000 de vizitatori, care vor participa la manifestari ce incep dimineata la 10 si se incheie tarziu in noapte.

  Activitatile propuse publicului urmaresc trei itinerarii tematice – Spune Verde, FanFest Art si FanFun. „Spune Verde” este sectiunea dedicata dezbaterii temelor de protectia mediului. Vor avea loc demonstratii live, workshopuri, pe teme ca schimbarile climatice, mine si cariere de suprafata, organisme modificate genetic etc. Se va putea vizita mini-expozitia de energii alternative si testa la fata locului aplicatiile ei in viata de zi cu zi. La manifestare vor fi prezenti fermieri ecologici din Romania care vor impartasi principiile agriculturii ecologice. Produsele lor vor fi expuse spre vanzare intr-o piata amenajata in cadrul festivalului. Vor mai fi organizate expozitii de deseuri, un concurs foto si vor fi proiectate documentare de mediu. FanFest propune o serie de manifestari culturale, promovand conceptul de arta participativa. Vor avea loc reprezentatii de teatru: „Noaptea in care ne-am logodit cu Teddy” – (Omnes, Bucuresti), „Cat dai pentru 307?” – (A.R.T. Fusion, Bucuresti), „Tarfa din Mensa” – (Ana Paraschivescu), „Suntem intinsi pe pat” – (Aualeu teatru de garaj si curte, Timsoara), „”Cerere in casatorie” – (InDArt, Bucuresti), „Chipul mortii” – (Punct, Cluj), „Monoloagele vaginului” – (Club A, Bucuresti). 21 de trupe si DJ vor fi prezenti la FanFest in acest an, celebrand natura prin tonuri eclectice, sunetul dulce – acid al jazz-ului si ritmuri energice de fusion rock, pe durata a trei seri pline de muzica. In Cortul Literaturii vor avea loc lansari de carte si lecturi de poezie. Un nou proiect, „Efectul de seara la FanFest” va crea o atmosfera relaxata, unde artistii vin sa stea de vorba cu publicul lor, pentru ca acestia sa-i poata cunoaste si in „culisele” spectacolelor, muzicii, cartilor, artei pe care o fac. Un grup de street artists va aruinca o provocare trecatorilor prin graffiti si stencill, imagini diferite de ceea ce suntem obisnuiti sa intalnim la tot pasul.
  „FanFest Extrem” este un concept creat special pentru iubitorii de munte si pasionatii de senzatii extreme in mijlocul naturii. Pentru 2007, FanFest propune o noua aventura de sarit in fan (placerea extrema a festivalului), panouri de catarat si tiroliana. La lasarea serii spectacolul de jonglerie si lumini, al trupei de animatori de foc, circ, teatru Shadows va incinge atmosfera prin jocuri de lumini. Se vor organiza excursii cu ghizi pe cararile Rosiei Montane. Va exista si o zona a copiilor, minunta lume „Miracolix”. Vor mai fi „sectiunile” Fan volei si Fan fotbal. Radio Alternativ transmite live de la FanFest: eco reportaje, interviuri si muzica festivalului. Acest program a aparut din dorinta de a oferi si celor care nu pot fi prezenti fizic la festival ocazia sa participe. „Spune Verde la FanFest” va fi transmis atat prin difuzoare pe platoul festivalului, cat si on-line la www.alternativ.ro.
  Sustinerea propunerii legislative de interzicere a cianurii in minerit este una din cele mai indraznete campanii ale societatii civile din Romania este la ora actuala. La FanFest membrii coalitiei „Romania fara cianuri” isi vor prezenta activitatea si vor oferi participantilor modalitati de a se implica. Mesajul transmis anul acesta de festival va fi „Romania nu gusta cianura!”, invitand publicul larg sa isi manifeste sprijinul pentru un mediu curat, in primul rand fara cianuri.
  Despre proiectul „Romania fara cianuri” puteti afla mai multe la www.cianura.ro, unde se poate si vota o petitie on-line pentru a sustine initiativa legislativa de interzicere a cianurilor in minerit..

  Sursa: Cronica Romana

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.