Fantanile din Mehedinti, in vizorul subprefectului

Subprefectul de Mehedinti, Nicolae Draghiea, a chemat toti primarii din teritoriu pentru o discutie care vizeaza apa fantanilor din judet. El a cerut expres edililor comunelor mehedintene care dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apa potabila sa nu manifeste dezinteres in ceea ce priveste calitatea apei pentru consumul uman.

Subprefectul Draghiea a aratat ca 10 la suta din cele 2.092 de fantani publice au apa otravita cu nitrati peste limita admisa, fapt care creeaza probleme, mai ales pentru copiii sub varsta de trei ani. “Am cerut primarilor sa se implice in gestionarea corespunzatoare a situatiei, astfel incat sanatatea oamenilor sa nu mai fie pusa in pericol.

Mai mult, s-a constatat un anume grad de dezinteres la unele statii de pompare a apei din teritoriu. Am cerut, de asemenea, recartografierea tuturor fantanilor din judet, pentru a fi verificate la zi. Nu avem probleme deosebite, dar, preventiv, vreau sa localizam in fiecare sat si catun o fantana buna pentru ca, in caz de calamitate naturala, sa avem o solutie”, a spus subprefectul Draghiea.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente